Maxime Claeys produceert in de garage van zijn woning Fox Appel Cider.
Volledig scherm
Maxime Claeys produceert in de garage van zijn woning Fox Appel Cider. © Maxime Petit

Maxime Claeys (25) brouwt Fox Appel Cider, met appel én peer: “Quasi zeker dat product uniek is in ons land”

GELUWE/WERVIKMaxime Claeys (25) uit Geluwe is in bijberoep begonnen met het brouwen van Fox Appel Cider. Het gaat niet om de klassieke appelwijn, want er verdwijnen ook peren in de ketel. “Er is in ons land dan wel een sterke biercultuur, maar cider is ook in opmars”, vertelt Maxime. Zijn drankje wordt alvast gesmaakt, want Fox Cider is genomineerd als streekproduct in de wedstrijd Lekker Werviks

  1. Geen nieuwe Indiase studenten welkom voor opleiding verpleegkundige en dat ligt zeker niet enkel aan corona: “Nederlands is vaak ondermaats”
    Kortrijk

    Geen nieuwe Indiase studenten welkom voor opleiding verpleeg­kun­di­ge en dat ligt zeker niet enkel aan corona: “Nederlands is vaak ondermaats”

    Er zijn voorlopig geen nieuwe Indiase studenten meer welkom in Vlaanderen, voor een graduaat verpleegkunde. Vier scholen bieden dat verkorte traject aan, waaronder Rhizo in Kortrijk. Er is het inreisverbod door de bezorgdheid over de Indiase coronavariant, maar er is veel meer aan de hand. Want uit een rapport van de onderwijsinspectie blijkt dat het Nederlands van de Indiase studenten vaak ondermaats is. “Er zijn afspraken gemaakt om het project bij te sturen. En er zijn Indiase studenten die het wél prima doen”, sust algemeen Rhizo-directeur Nancy Dedeurwaerder.