De 32-jarige bewoner, met kap over het hoofd, kwam uiteindelijk met de handen omhoog buiten uit zijn woning langs de Duivenstraat in Wervik en werd vervolgens geboeid weggeleid.
Volledig scherm
De 32-jarige bewoner, met kap over het hoofd, kwam uiteindelijk met de handen omhoog buiten uit zijn woning langs de Duivenstraat in Wervik en werd vervolgens geboeid weggeleid. © Henk Deleu

Man (32) schiet naar arbeiders bij buurman, verschanst zich in woning en geeft zich uiteindelijk over

WervikDe speciale eenheden van de federale politie trokken dinsdag kort na de middag naar de Duivenstraat in Wervik om er een man te overmeesteren die zich had verschanst in zijn woning. Kort voordien had hij met een nepwapen gevuurd naar enkele arbeiders die renovatiewerken uitvoerden in de woning van zijn buur.

 1. Vaccinatie brede bevolking start, 85-plussers vanaf 15 maart naar VAXPO: “We roepen familie, vrienden en mantelzorgers op om te helpen”
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Vaccinatie brede bevolking start, 85-plus­sers vanaf 15 maart naar VAXPO: “We roepen familie, vrienden en mantelzor­gers op om te helpen”

  De start van de vaccinatie van de brede bevolking wenkt, ook in VAXPO in Xpo. Waar de inwoners van Kortrijk, Kuurne en Harelbeke welkom zijn. De 85-plussers zijn vanaf maandag 15 maart als eerste aan de beurt. Familie, vrienden en/of mantelzorgers: help 85-plussers die niet goed snappen hoe ze een afspraak moeten bevestigen en/of niet in staat zijn om zelf naar VAXPO te komen. 85-plussers kunnen ook gratis beroep doen op wijkteams, vrijwilligers of de taxisector. Iedereen krijgt hulp. Niemand wordt aan zijn lot overgelaten.
 2. Padel, dé sporthype van het moment: op bezoek bij de ‘oudste’ club van Vlaams-Brabant. “Werkelijk iederéén kan spelen”
  PREMIUM
  Tienen

  Padel, dé sporthype van het moment: op bezoek bij de ‘oudste’ club van Vlaams-Bra­bant. “Werkelijk iederéén kan spelen”

  De sporthype van het moment? Padel, natuurlijk! De mix tussen tennis en squash, op een terrein met glazen wanden, is sinds de pandemie zo goed als een nationale sport geworden. De ‘oudste’ club in Vlaams-Brabant is Grand Slam Padel Tienen. Die opende vijf jaar geleden de deuren en bleek vanaf de eerste dag een succes. Maar door de huidige hype zijn ze ook daar aan het uitbreiden. “Tegen half maart komen er al drie extra terreinen bij”, zegt Kristof Geeraerts. Ontdek ook waar u in uw buurt kunt gaan spelen.
 3. Achtendertigste veroordeling voor dakloze man

  Achtender­tig­ste veroorde­ling voor dakloze man

  Een dakloze Waal heeft vier maanden cel gekregen voor slagen in Tienen. De feiten speelden zich af in de amoureuze sfeer en zo duwde Albert H. zijn slachtoffer hardhandig tegen het stationsgebouw op 15 november 2019. De tegenpartij kwam slecht neer en werd zwaargewond afgevoerd naar de spoeddienst. Volgens de rechtbank is H. “agressief en onvoorspelbaar.” De man liep tussen 1979 en vandaag al 37 veroordelingen op. Zijn achtendertigste komt overeen met vier maanden cel. H. verblijft momenteel in een opvangcentrum en leeft van een OCMW-uitkering.
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis