Manuel Claeys.
Volledig scherm
PREMIUM
Manuel Claeys. © RV/Serenity Wervik

Love in Action in diepe rouw door overlijden van jarenlange vrijwilliger Manuel Claeys (66): “Een man van zijn woord en zeer trouw”

WERVIKDe wekelijkse voedselbedeling bij de vzw Love in Action in de Scherpenheuvelstraat in Wervik gaat vandaag niet door vanwege het overlijden van de trouwe medewerker Manuel Claeys (66). “Zaterdag en volgende week woensdag is er door ons rouwproces ook geen kinderclub De Regenboog”, aldus voorzitter Karin Charlet.

 1. Vrijwilligers helpen middeleeuwse stenen schoon te maken: “Je hebt letterlijk en figuurlijk een brok geschiedenis in handen”
  Ieper

  Vrijwilli­gers helpen middeleeuw­se stenen schoon te maken: “Je hebt letterlijk en figuurlijk een brok geschiede­nis in handen”

  De stad Ieper doet een beroep op vrijwilligers om hun archeologische vondsten te bewaren. Een tiental mensen hielp vrijdag mee om stenen afkomstig uit de middeleeuwse kademuur die aan de Leet werd opgegraven schoon te maken. Met die stenen wordt een zitbank gemaakt op het vernieuwde plein. Ook het personeel van de technische dienst wordt ingeschakeld om de archeologisch vondsten uit de uitgegraven aarde te zeven.
 2. Muziekfestival steunt jongeren met psychische problemen
  Kortrijk

  Muziekfes­ti­val steunt jongeren met psychische problemen

  Durfbar in Broelkaai 6 vormt op zaterdag 24 september het decor voor Boomfest. Dat tweejaarlijks festival geeft kinderen, jongeren, ouders en oud-leerlingen van freinetscholen De Levensboom en ‘tvier de kans om hun artistiek talent aan een groot publiek te tonen. De opbrengst gaat naar De Patio. Die afdeling van de Groep Zorg Heilige Familie levert prachtig werk met jongeren met psychische problemen, die onder toezicht staan van de jeugdrechtbank.