Ivan Dewitte tijdens een van zijn vele wedstrijden ‘powerliften bankdrukken’.
Volledig scherm
PREMIUM
Ivan Dewitte tijdens een van zijn vele wedstrijden ‘powerliften bankdrukken’. © RV

Liefst 30 keer werd Ivan (74) Belgisch kampioen, maar zware ziekte krijgt powerlifter toch klein: “Vader kon 161 kilo bankdrukken, dat was een record”

WERVIK/MENEN“Ik ben fier dat ik in zijn voetsporen ben gestapt”, vertelt powerliftkampioen Jean-Michel Dewitte over zijn pas overleden vader. Ivan Dewitte (74) uit Menen behaalde maar liefst 30 (!) Belgische titels en richtte zijn eigen club op. Een slepende ziekte werd hem fataal. “Vorige week verzamelde hij nog al zijn krachten en is hij met mijn moeder nog een kwartier op de club geweest”, zegt zijn dochter Martine. “Zijn laatste wens werd vervuld.”

 1. Compostbedrijf riskeert jaar sluiting als het veiligheid op werkvloer niet verbetert na dood van technicus Frederick (33): “Wat is potentieel derde mensenleven hen economisch waard?”
  Rumbeke/Geluwe

  Compostbe­drijf riskeert jaar sluiting als het veiligheid op werkvloer niet verbetert na dood van technicus Frederick (33): “Wat is potentieel derde mensenle­ven hen economisch waard?”

  Composteringsbedrijf Sterckx uit Rumbeke heeft een voorwaardelijke straf gekregen na het arbeidsongeval waarbij onderhoudstechnicus Frederick Messiaen (33) uit Geluwe drie jaar geleden om het leven kwam. Als de firma de veiligheid op de werkvloer binnen de twee jaar aanpakt, ontsnapt het aan een jaar sluiting en 48.000 euro boete.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek