Lola Brillant won het BK kuiltjesknikkeren bij de kinderen (tot veertien jaar)
Volledig scherm
Lola Brillant won het BK kuiltjesknikkeren bij de kinderen (tot veertien jaar) © Henk Deleu

Lester Vandersyppe wint tweede editie BK kuiltjesknikkeren

Lester Vandersyppe (26) won vandaag de tweede editie van het BK kuiltjesknikkeren, een organisatie van Les Boules d’Or aan hun clublokaal café ‘t Lusterke in de Molenstraat in Wervik. Lester versloeg in de finale de uittredende kampioen Daan Rozé. Achiel Verschaeve werd derde, Severine Decorte vierde. Er waren bij de volwassenen vierentwintig deelnemers. Les Boules d’Or is de enige officiële knikkerclub van ons land.

0 reacties

 1. Roep voor behoud ‘historische gracht’ Guldensporenslag klinkt steeds luider: “Vlaamse geschiedenis zo goed mogelijk in beeld brengen”
  Kortrijk

  Roep voor behoud ‘histori­sche gracht’ Guldenspo­ren­slag klinkt steeds luider: “Vlaamse geschiede­nis zo goed mogelijk in beeld brengen”

  Na het tumult rond werken aan het Gravensteen in Gent en het Steen in Antwerpen, groeit nu in Kortrijk de kritiek op een geplande heraanleg van de omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De stad wil er een ‘vervuilde waterpartij’ dempen. Maar die gracht speelde een belangrijke rol tijdens de Guldensporenslag in 1302. Opmerkelijk: schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) mengt zich voor het eerst in de debatten: “We gaan na hoe we de site en het belang ervan voor onze Vlaamse geschiedenis het best in beeld brengen.” Ook de Vlaamse Volksbeweging spreekt zich nu uit.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas