Gina Broutin (46) werd op de parkbegraafplaats van Wervik overvallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gina Broutin (46) werd op de parkbegraafplaats van Wervik overvallen. © LSI

“Laffe daad op een serene plek”: net voor 1 november overvallen jonge daders Gina (46) op begraafplaats

WervikOp de nieuwe parkbegraafplaats in Wervik is woensdag een 46-jarige vrouw van haar handtas beroofd terwijl ze een bezoek bracht aan het graf van haar overleden grootmoeder. Twee jonge daders trokken haar op de grond, rukten de handtas stuk en gingen op de loop. “Zo respectloos, op een plek waar je in deze periode in alle rust nog even om je geliefden moet kunnen rouwen”, zucht slachtoffer Gina Broutin uit Wervik.

 1. Ondernemer staat voor grootste horeca-avontuur van zijn leven in 18de-eeuwse herenhoeve: “Zo veel zin om er een lap op te geven”
  PREMIUM
  Kortrijk/Helkijn/Molenbaix

  Ondernemer staat voor grootste horeca-avon­tuur van zijn leven in 18de-eeuw­se herenhoeve: “Zo veel zin om er een lap op te geven”

  Horeca-ondernemer Bert Vanhalle (51) runt in Molenbaix bij Celles, op 25 minuten rijden van Kortrijk, sinds kort Ferme D’Ecavée. Die stijlvol gerenoveerde 18de-eeuwse herenhoeve omvat een restaurant, hotel en feestzalen. Binnenkort komen er ook nog een buiten- en wijnbar bij. “We gaan er een lap op geven, de mogelijkheden hier zijn enorm”, zegt de Markenaar.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.