Andy en Veroniek in hun gloednieuwe slagerij.
Volledig scherm
Andy en Veroniek in hun gloednieuwe slagerij. © Maxime Petit

Kwaliteitsslagerij Mingneau verhuist naar nieuwbouw die dubbel zo groot is: “Het broodnodige om een maaltijd te kunnen klaarmaken, zal hier aanwezig zijn”

WERVIKKwaliteitsslagerij Mingneau zit vanaf vrijdag in een nieuwe winkel. Op het einde van de Geluwestraat in Wervik investeerden eigenaars Andy Mingneau (50) en Veroniek De Four (47) namelijk in een nieuwbouw. Dat was nodig, want de vorige slagerij was te klein geworden. “Omdat we heel veel zelf maken, hebben we nu eenmaal ruimte nodig”, klinkt het. De nieuwe slagerij is dan ook ruim dubbel zo groot.

  1. Van moeilijke tiener tot ambitieuze ondernemer: Kortrijkzaan Abdelilah (25) opent authentiek Marokkaans restaurant in Kuurne
    PREMIUM
    Kortrijk/Kuurne

    Van moeilijke tiener tot ambitieuze ondernemer: Kortrijk­zaan Abdelilah (25) opent authentiek Marokkaans restaurant in Kuurne

    Abdelilah Kasmi (25) uit Kortrijk opent binnenkort Dar Es Salaam, naar het Nederlands vertaald Huis van de Vrede, op het Marktplein in Kuurne. Het wordt het eerste authentiek Marokkaans restaurant in de regio Kortrijk. “Ik wil onze mooie cultuur met de mensen delen en zo bruggen bouwen. Voor of tegen Marokkanen, dat maakt me niet uit, iedereen is er welkom”, zegt Abdelilah.