Schepen Sonny Ghesquière en Véronique Verhelst aan een regenboogbank
Volledig scherm
Schepen Sonny Ghesquière en Véronique Verhelst aan een regenboogbank © DBEW

Kapper is het gezicht van nieuwe campagne ‘Neen tegen haat’, stad verspreidt affiches en zorgt voor regenboogbanken: “We willen meer en meer stilstaan bij het thema”

WERVIKOp de ‘Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie’ lanceerde de stad Wervik de campagne ‘Neen tegen haat’. Op diverse plaatsen en ook op speelplaatsen van scholen komt er permanent een regenboogbank. De regenboog is het symbool van verdraagzaamheid en diversiteit. “Overal in Wervik zullen affiches van de campagne opduiken”, zegt schepen Sonny Ghesquière (Vooruit). “Kapper Thierry Toebat uit Geluwe prijkt op die affiche en is het gezicht van de campagne.”

 1. Riziv betaalt dure behandeling prostaatkanker in AZ Groeninge terug. Prijs per injectie is 7.000 euro
  Kortrijk

  Riziv betaalt dure behande­ling prostaat­kan­ker in AZ Groeninge terug. Prijs per injectie is 7.000 euro

  AZ Groeninge is als eerste ziekenhuis in Vlaanderen erkend voor terugbetaling van de LUTETIUM-177 PSMA-behandeling bij prostaatkanker. Het inspuiten van het radio-isotoop remt de groei van tumoren af en/of stabiliseert ze. Wat voor een betere levenskwaliteit zorgt en het leven van de patiënt helpt te verlengen. De dure behandeling wordt sinds deze maand door het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv) in twee erkende ziekenhuizen terugbetaald: AZ Groeninge in Kortrijk en het Institut Bordet in Brussel. De prijs per injectie is 7.000 euro. Door de terugbetaling kan elke man, die daarvoor in aanmerking komt, nu van deze therapie genieten.
 2. Coronacrisis, een financiële ramp? Niet als je elektronische betaaldiensten levert, zoals CCV In Ieper: “Aantal aanvragen betaalterminals fors gestegen”
  PREMIUM
  Ieper

  Coronacri­sis, een financiële ramp? Niet als je elektroni­sche betaaldien­sten levert, zoals CCV In Ieper: “Aantal aanvragen betaalter­mi­nals fors gestegen”

  Sinds de coronacrisis betalen we met z’n allen veel vaker met de bankkaart. CCV in Ieper is voor veel handelaars partner in dit verhaal. “Bij de heropening van de horeca zagen we de aanvragen naar betaalterminals fors stijgen. Ook steeg de vraag naar contactloos betalen”, zegt commercieel directeur Sam Arckens (44). “Toch geloof ik niet dat cashgeld volledig zal verdwijnen.”