Arbeiders werden opgevorderd om de loods leeg te halen waar een cannabisplantage in opbouw werd aangetroffen, langs de Menenstraat in de Wervikse deelgemeente Geluwe.
Volledig scherm
Arbeiders werden opgevorderd om de loods leeg te halen waar een cannabisplantage in opbouw werd aangetroffen, langs de Menenstraat in de Wervikse deelgemeente Geluwe. © Hans Verbeke

Groot waterlek leidt tot ontdekking van cannabisplantage in opbouw

GeluweLangs de drukke Menenstraat, vlakbij het centrum van de Wervikse deelgemeente Geluwe, is een cannabisplantage in opbouw aangetroffen. Die bevond zich in een loods die vanaf de straatkant niet zichtbaar is. Er zijn voorlopig geen arrestaties verricht.

  1. Grootvader van onze fotograaf overleefde ternauwernood Duits gevangenschap: “Hij wilde niet plooien. Een familietrekje”
    PREMIUM
    Wevelgem

    Grootvader van onze fotograaf overleefde ternauwer­nood Duits gevangen­schap: “Hij wilde niet plooien. Een familie­trek­je”

    In een boek te lezen krijgen dat je grootvader na een verzetsdaad tijdens WO II naar de Duitsland werd gestuurd en zijn gevangenschap bijna niet overleefde. Onze fotograaf Henk Deleu (55) uit Wevelgem schrok toen hij in het onlangs uitgegeven lijvig werk ‘Verzet en collaboratie in de regio’ het verhaal van zijn opa Carlos zag afgedrukt. “Ik ben zo trots op hem. Voor mij is hij een echte held.” Het verhaal van Carlos Lecompte leest als een filmscenario.