De grensovergang in Wervik blijft open.
Volledig scherm
De grensovergang in Wervik blijft open. © Luc Vanthuyne

Grens met Frankrijk wordt niet afgesloten

De grens tussen België en Frankrijk blijft open, zonder grenscontroles. De afgelopen dagen waren er hierover op de sociale media nogal wat misverstanden, een gevolg van een foute vertaling door het ministerie van de maatregelen tegen de verspreiding van corona. Voor de inwoners van de grensregio verandert er weinig. Ze genieten van een speciaal statuut

 1. Drie Bulgaren voor rechter na blootlegging twee cannabisplantages op boogscheut van elkaar: “Zo’n 191.000 euro opbrengst”
  Geluveld

  Drie Bulgaren voor rechter na blootleg­ging twee cannabis­plan­ta­ges op boogscheut van elkaar: “Zo’n 191.000 euro opbrengst”

  Hoewel M.Z. er een bescheiden loon op nahield, reed hij toch met twee wagens, waarbij een Audi A7, en kocht hij een huis aan in Eeklo, waar hij met zijn gezin woont. Het gerecht verdenkt de man ervan de goederen te hebben gekocht met geld verdiend met drugs. De Bulgaar zit om dit moment immers in de gevangenis, samen met twee kompanen, voor zijn aandeel in twee cannabisplantages in Geluveld. Alle drie verschenen ze voor de rechter in Ieper.
 2. Theaterbende PROT pakt uit met Immaculata: “Een hevige voorstelling volledig gedragen door vier jongeren”
  Poperinge

  Theaterben­de PROT pakt uit met Immaculata: “Een hevige voorstel­ling volledig gedragen door vier jongeren”

  Theaterbende PROT heeft haar tanden gezet in ‘Immaculata’. Het stuk wordt volledig gedragen door vier jongeren, Aiko, Warre, Janne en Féline, uit de brede regio. “Gasten uit de middelbare school, want daar gaat het over. Die vloeiden voort uit workshops waar we ruim twee jaar geleden mee begonnen”, zegt Chris Vandenberghe van PROT. De voorstelling worden in januari en februari gespeeld in CC Ghybe in Poperinge.