Gerard Ghesquière klinkt op nog vele jaren.
Volledig scherm
Gerard Ghesquière klinkt op nog vele jaren. © Maxime Petit

Gerard Ghesquière viert honderdste verjaardag: “Graag gezien, heel sociaal en altijd in voor een grapje”

Gerard Ghesquière heeft donderdagnamiddag zijn honderdste verjaardag gevierd in dagcentrum De Brug in Wervik. De eeuweling werd er gehuldigd door het stadspersoneel en door directie en personeel van De Brug. Hij is de vader van Pierre, Roland en Luc en heeft daarnaast zes kleinkinderen, twaalf achterkleinkinderen en één achterachterkleinkind. 

  1. Eerste coronaveilig minifestivalplein van ons land blijft open in Kortrijk: “Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”
    Kortrijk

    Eerste coronavei­lig minifesti­val­plein van ons land blijft open in Kortrijk: “Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”

    Tenzij het anders staat in het ministerieel besluit, moet de maximumcapaciteit van het eerste outdoor evenementenplein van ons land in Kortrijk verder naar beneden: naar 400 bezoekers. De oorspronkelijke maximumcapaciteit was 1.200 bezoekers. “Toch blijven we het plein inzetten als baken van hoop voor artiesten, professionals en publiek. Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”, zeggen N-VA-schepenen van respectievelijk Cultuur en Evenementen Axel Ronse en Kelly Detavernier. Ook de maximumcapaciteit van de indoor zaal Depart, waar eerder deze maand heisa over was nadat een bezoeker een opmerkelijk filmpje verspreidde, moet verder naar beneden.