Het afhaalpunt in Frituur Marianne met Andy Bogaert, Marianne Vanhecke, Stephane Bogaert en Barbara Breine met de kleine Stan (4,5 jaar) en Lotte (8 maanden).
Volledig scherm
PREMIUM
Het afhaalpunt in Frituur Marianne met Andy Bogaert, Marianne Vanhecke, Stephane Bogaert en Barbara Breine met de kleine Stan (4,5 jaar) en Lotte (8 maanden). © Maxime Petit

Frituur Marianne komt ’s avonds thuis leveren:
“Misschien wordt dat wel een gat in de markt, de mensen moeten zo immers niet meer naar buiten voor frietjes”

Frituur Marianne in de Stationsstraat in Wervik gaat vanaf woensdagavond frieten, hamburgers en andere bestellingen aan huis leveren. Ze zijn hiermee de eerste frituur in de Tabaksstad die deze service aanbiedt. “Misschien wordt dat wel een gat in de markt, de mensen moeten zo immers niet meer naar buiten”, zegt zaakvoerder Stephane Bogaert. “We leveren vanaf twintig euro en rekenen geen verplaatsingsonkosten aan.”

 1. De hormonenflik die Johan Museeuw op de knieën dwong: oud-speurder Martin Carrissemoux (65) blikt terug op carrière
  PREMIUM

  De hormonen­flik die Johan Museeuw op de knieën dwong: oud-speur­der Martin Carrisse­moux (65) blikt terug op carrière

  Martin Carrissemoux (65) ontsnapte als jongeling aan de dood, toen hij moest wegduiken voor een kogel aan het station van Kortrijk. “Ik heb jaren later nog een pint gedronken op café met de schutter”, vertelt de ex-speurder daarover. Carrissemoux identificeerde lichamen bij het drama met de Herald of Free Enterprise, maar kreeg pas echt erkenning als hormonenjager. “Ik ben fier op wat ik bereikt heb”, vertelt hij, “ook al verliep mijn afscheid in mineur.” Lees alle verhalen van voormalige politiemensen in onze reeks ‘Recherche op rust’.
 2. Bewoners Lange Meerstraat voelen zich om de tuin geleid bij bouwproject ‘De Gloria’: “We hebben geen zon en geen privacy meer”
  Ieper

  Bewoners Lange Meerstraat voelen zich om de tuin geleid bij bouwpro­ject ‘De Gloria’: “We hebben geen zon en geen privacy meer”

  Enkele bewoners uit de Lange Meerstraat hebben zwarte vlaggen aan hun gevel opgehangen om hun ongenoegen te uiten over het bouwproject ‘De Gloria’. Volgens de buren kregen ze bij voorstelling van het project beloftes die niet worden nagekomen. “Er werd ons gezegd dat we geen zon zouden verliezen en geen inkijk zouden hebben. Dat is echter niet bepaald het geval.” Het stadsbestuur vond geen afwijkingen op het goedgekeurd plan.
 1. Zwaartekracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?
  Play

  Zwaarte­kracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?