De brandweer rukte uit naar de Leiestraat in Wervik, nadat daar brand was uitgebroken in de keuken van het restaurant De Waterkant.
Volledig scherm
De brandweer rukte uit naar de Leiestraat in Wervik, nadat daar brand was uitgebroken in de keuken van het restaurant De Waterkant. © Hans Verbeke

Frietketel vat vuur: gasten De Waterkant moeten restaurant verlaten

WervikEen brandje in de keuken van het Wervikse restaurant De Waterkant maakte zaterdagmiddag abrupt een einde aan het gezellig tafelen. De schade bleef beperkt, maar ’s avonds moest het restaurant noodgewongen gesloten blijven.

 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 2. Huurder met eigendom in buitenland vliegt uit sociale woning in Kortrijk, nog vijf dossiers lopend: “Dit is geen heksenjacht”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Huurder met eigendom in buitenland vliegt uit sociale woning in Kortrijk, nog vijf dossiers lopend: “Dit is geen heksen­jacht”

  Ook in Kortrijk riskeren inwoners die een sociale woningen huren, maar een eigendom in het buitenland blijken te bezitten, uit die sociale woning gezet te worden. In één geval is dat ook al effectief gebeurd. “ We hebben een reglement en dat moet gevolgd worden. Als blijkt dat mensen dat reglement niet respecteren, grijpen we in”, belooft Wonen Regio Kortrijk.