Zondag vindt aan café 't Hoekske voor de eerste keer een petanquetornooi plaats.
Volledig scherm
Zondag vindt aan café 't Hoekske voor de eerste keer een petanquetornooi plaats. © Gregory Van Gansen / Photo News

Eerste grote petanquetornooi van café ’t Hoekske

 1. Voormalig burgemeester van Menen Martine Fournier (CD&V) stopt met lokale politiek: “Ik wil meer tijd vrijmaken voor mijn familie”
  Menen

  Voormalig burgemees­ter van Menen Martine Fournier (CD&V) stopt met lokale politiek: “Ik wil meer tijd vrijmaken voor mijn familie”

  Martine Fournier (CD&V), die van 2013 tot 2019 burgemeester was van Menen, stopt na bijna twintig jaar met lokale politiek. “Tijdens corona heb ik beseft dat ik meer tijd wil vrijmaken voor mijn familie”, vertelt ze. En ze is niet de enige binnen CD&V Menen die ermee stopt. Ook fractieleider Lisa Maxy en Peter Depoot houden het eind dit jaar voor bekeken.
 2. “Het is nu tijd voor actie, niet wanneer het te laat is”: moeder van verongelukte Kato (12) roept op tot meer veiligheid in het verkeer
  PREMIUM
  Kortrijk/Zwevegem

  “Het is nu tijd voor actie, niet wanneer het te laat is”: moeder van verongeluk­te Kato (12) roept op tot meer veiligheid in het verkeer

  “Een rollercoaster van emoties.” Dat beleefde Wendy Demeestere (42) uit Zwevegem zaterdagvoormiddag bij de start van De Stille Ronde in Kortrijk, een initiatief van Tournée Flandrienne dat oproept tot meer verkeersveiligheid. Precies een jaar geleden stierf Wendy’s dochter Kato Vandenbogaerde (12) in Zwevegem bij een ongeval op weg naar school. Een kwartier voor de start viel enkele kilometers verderop op de E17 opnieuw een verkeersdode.