Belle Perez treedt op Zotte Maandag op
Volledig scherm
Belle Perez treedt op Zotte Maandag op © RV

Deelnemers braderie betalen dit keer geen bijdrage,
rommelmarkt ook op zondag en tuning cars keren terug

WERVIKHeel goed nieuws voor de deelnemers aan de tweedaagse braderie tijdens de vijfdaagse zomerkermis in augustus in Wervik want de deelname is gratis. Het Braderiecomité bracht de handelaars daarvan op de hoogte. “We vragen aan de deelnemers elk jaar een financiële bijdrage om daarmee dan de straatanimatie te betalen”, zegt Vanessa Neirynck.

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Personeel stadhuis Ieper haalt opgelucht adem na incident met messentrekker: “Hij richtte het grote mes op zichzelf”
  PREMIUM
  Ieper

  Personeel stadhuis Ieper haalt opgelucht adem na incident met messentrek­ker: “Hij richtte het grote mes op zichzelf”

  “De man had wellicht geen kwade bedoelingen, maar zoiets verwacht je toch niet in een stadhuis.” Algemeen directeur van de stad Ieper Stefan Depraetere looft de reactie van het personeel en de politie nadat donderdagvoormiddag een gewapende man met een mes het onthaal van het stadhuis binnen stapte. De man uit Togo had een brief bij, waaruit zijn beweegreden zou blijken. Hij zal gedwongen worden opgenomen in een psychiatrische instelling, een beschermingsmaatregel voor zichzelf en de maatschappij.
 1. Jobstudenten scannen deze zomer duizenden gerechtelijke dossiers om ze ook online te kunnen raadplegen: “Veel bandwerk, maar wel interessante verhalen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Jobstuden­ten scannen deze zomer duizenden gerechte­lij­ke dossiers om ze ook online te kunnen raadplegen: “Veel bandwerk, maar wel interessan­te verhalen”

  134 jobstudenten zijn deze zomer in ons land aan de slag om duizenden gerechtelijke dossiers in te scannen. Op die manier zullen betrokkenen van thuis uit met hun rijksregisternummer het dossier digitaal kunnen inkijken. Tot nu was in Oost- en West-Vlaanderen nog geen enkel dossier online raadpleegbaar. Minister Van Quickenborne sprak woensdag de jobstudenten op de rechtbank in Kortrijk moed in. “Op dit moment spenderen sommige medewerkers hier nog 30 procent van hun tijd aan de kopieermachine, dit is een eerste stap naar volledig digitale dossiers”