nieuwbouwproject De Leie Oever
Volledig scherm
nieuwbouwproject De Leie Oever © RV

De Leie Oever wordt toplocatie met dertien flats: “Dit project zal wonen in Wervik een extra dimensie geven”

WERVIKDe ontwikkeling van het ambitieus project ‘wonen aan water’ langs de Leie in Wervik kent een volgende opmerkelijke fase. Op het einde van de Akademiestraat in de buurt van woonzorgcentrum Het Pardoen komt residentie De Leie Oever, met dertien appartementen. Op een unieke locatie met frontaal zicht op het water en de vernieuwde Leieboorden.

 1. Lange files aan kruispunt Appel, voor noodzakelijke aanleg voetpad
  Kortrijk

  Lange files aan kruispunt Appel, voor noodzake­lij­ke aanleg voetpad

  Er staan sinds begin deze week vaak lange files op het kruispunt Appel. Dat blijft tot en met donderdag 2 december (deels) zo. Want er wordt in de Magdalenastraat momenteel een voetpad doorgetrokken. Nodig om er de veiligheid van voetgangers te vergroten. Wie het kruispunt kan vermijden, doet dat best tot eind deze week. “De hinder is maar voor enkele dagen, dank voor het geduld”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (Vooruit).
 2. Shakira (18) gaat in Dance Dreams tot uiterste om top danswereld te bereiken, samen met papa Joannito (46)
  Kortrijk

  Shakira (18) gaat in Dance Dreams tot uiterste om top danswereld te bereiken, samen met papa Joannito (46)

  Shakira Mahieu uit Kortrijk zit in Dance Dreams. Het nieuwe realityprogramma is vanaf eind december op Play5 en GoPlay te volgen. Shakira, die een half jaar geleden haar oma verloor, staat bekend voor haar emotionele choreografieën, die gevoelige verhalen uitbeelden. “Mijn mama zou zo trots geweest zijn op haar kleindochter”, zegt vader Joannito Mahieu. “Ik ben dankbaar voor deze kans, het was een fantastisch avontuur”, vertelt Shakira.