Directeur Luc Beyens en initiatiefneemster Heidi Vanslembrouck tonen het AED-toestel.
Volledig scherm
Directeur Luc Beyens en initiatiefneemster Heidi Vanslembrouck tonen het AED-toestel. © Maxime Petit

De Graankorrel beschikt voortaan over een defibrillator op kindermaat

Op initiatief van ouder Heidi Vanslembrouck kocht vrije basisschool De Graankorrel voor de vestiging in de Magdalenastraat in Wervik een defibrillator. Zo’n toestel geeft een elektrische schok bij hartritmestoornissen. 

 1. Al maanden doodse stilte in winkelstraten in Kortrijk door... gestolen laptop: “Vanaf zondag weer muziek”
  Kortrijk

  Al maanden doodse stilte in winkelstra­ten in Kortrijk door... gestolen laptop: “Vanaf zondag weer muziek”

  De leegte in het winkelwandelgebied in Kortrijk, waar er door de coronacrisis veel minder passage is, voelt nog killer aan omdat er geen muziek weerklinkt. En dat is al sinds de zomer zo, melden handelaars ons. “De laptop met een playlist, die in de kelder stond van het winkelcentrum K, is gestolen”, zegt schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester), die ondertussen goed nieuws heeft. Er weerklinkt vanaf zondag 25 oktober weer muziek.
 2. PTI krijgt nieuwbouw van 5,5 miljoen euro voor Textiel, Mechatronica en Elektriciteit
  Kortrijk

  PTI krijgt nieuwbouw van 5,5 miljoen euro voor Textiel, Mechatroni­ca en Elektrici­teit

  Het provinciaal technisch instituut (PTI) in Kortrijk krijgt 5.000 vierkante meter aan nieuwe praktijkruimtes voor Textiel, Mechatronica en Elektriciteit. De nieuwe infrastructuur wordt in september 2023 in gebruik genomen. De kostprijs van het ambitieuze project bedraagt zo’n 5,5 miljoen euro. Het PTI valt zo voor een tweede keer in de prijzen. Want eerder werd ook al bekendgemaakt dat de tuinbouwschool van het PTI vernieuwd en uitgebreid wordt.