Duivenstraat: op het einde gaan fietsers vanaf de Speldenstraat mogen inrijden. Nu mag dat niet. Het verkeer in de richting Speldenstraat zal niet meer kunnen aanschuiven op twee vakken.
Volledig scherm
PREMIUM
Duivenstraat: op het einde gaan fietsers vanaf de Speldenstraat mogen inrijden. Nu mag dat niet. Het verkeer in de richting Speldenstraat zal niet meer kunnen aanschuiven op twee vakken. © RV stad Wervik

Centrum van Wervik en Geluwe wordt vanaf april een fietszone: “De grootste omwenteling in jaren”

WERVIKZowel het historische stadscentrum van Wervik als het centrum van de deelgemeente Geluwe worden vanaf volgende maand een fietszone. Er zal een zone 30 gelden, en het wordt verboden voor auto’s om fietsers – die in het midden van de straat mogen rijden – in te halen. Een overtreding kost 58 euro.

 1. Niet alle terrassen gaan open, Taste and Colours blijft dicht na 8 mei: “Een drama, de economische schade is niet te overzien”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Niet alle terrassen gaan open, Taste and Colours blijft dicht na 8 mei: “Een drama, de economi­sche schade is niet te overzien”

  Er is bij de horeca in Kortrijk zeker bereidheid om vanaf zaterdag 8 mei de terrassen te heropenen. Zo blijkt na een rondvraag. Al is dat niet voor iedereen haalbaar, zoals voor Dirkjan Decock (56) van Taste and Colours. Om op zijn terras te raken, moet je eerst door het gastronomisch restaurant. Wat in principe niet mag. “Het is een drama, de economische schade is niet te overzien”, zegt de chef-kok. Andere horecabazen hebben er ook hun twijfels over. “Van mooi weer in mei ben je nooit zeker”, zegt Mathieu Declercq (40) van café-bistro Balthazar.
 2. “Kortrijk heeft duurste elektriciteit van ons land”: Tine Soens pleit voor lagere Gaselwest tarieven
  Kortrijk

  “Kortrijk heeft duurste elektrici­teit van ons land”: Tine Soens pleit voor lagere Gaselwest tarieven

  Vooruit-gemeenteraadslid Tine Soens stelt aan de kaak dat Kortrijk met Gaselwest het duurste distributienettarief voor elektriciteit van ons land heeft. Dat deed ze eerder ook al, maar komende maandag vraagt ze nu aan alle partijen van meerderheid en oppositie in de gemeenteraad om een motie goed te keuren. En zo de druk op Gaselwest te verhogen om de tarieven alsnog naar beneden te brengen en meer gelijk te schakelen met de andere distributienetbeheerders.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee