De toestand Leiekaai van de Leiekaai is bijzonder slecht.
Volledig scherm
De toestand Leiekaai van de Leiekaai is bijzonder slecht. © DBEW

CD&V wil snellere heraanleg Leiekaai: “Deze toestand is niet houdbaar tot 2024”

WERVIKTijdens de online gemeenteraad drong fractieleider Bercy Slegers (CD&V) aan om spoed te zetten achter de heraanleg van de Leiekaai in Wervik. Hier komen bij mooi weer veel fietsers voorbij, maar de toestand is er al jaren heel slecht. De heraanleg staat pas gepland in 2024.

 1. Na Don Boscocollege ook lyceum Onze-Lieve-Vrouw van Vlaanderen dicht: 616 leerlingen volgen vanaf dinsdag thuis online onderwijs
  Kortrijk

  Na Don Boscocolle­ge ook lyceum On­ze-Lie­ve-Vrouw van Vlaanderen dicht: 616 leerlingen volgen vanaf dinsdag thuis online onderwijs

  Na het Don Boscocollege in Marke schakelt nu ook het lyceum Onze-Lieve-Vrouw van Vlaanderen (RHIZO) in Kortrijk volledig op afstandsonderwijs over. De 616 leerlingen van het lyceum volgen vanaf dinsdag 18 januari zeker een week online les. “Een kwart van onze leerlingen legde al een positieve test af en het stopt niet, het blijft oplopen”, zegt directrice Franceska Verhenne.
 2. Drie Bulgaren voor rechter na blootlegging twee cannabisplantages op boogscheut van elkaar: “Zo’n 191.000 euro opbrengst”
  Geluveld

  Drie Bulgaren voor rechter na blootleg­ging twee cannabis­plan­ta­ges op boogscheut van elkaar: “Zo’n 191.000 euro opbrengst”

  Hoewel M.Z. er een bescheiden loon op nahield, reed hij toch met twee wagens, waarbij een Audi A7, en kocht hij een huis aan in Eeklo, waar hij met zijn gezin woont. Het gerecht verdenkt de man ervan de goederen te hebben gekocht met geld verdiend met drugs. De Bulgaar zit om dit moment immers in de gevangenis, samen met twee kompanen, voor zijn aandeel in twee cannabisplantages in Geluveld. Alle drie verschenen ze voor de rechter in Ieper.