Gemeenteraadsvoorzitter Marc Kino verklaarde de motie van wantrouwen donderdag op een extra gemeenteraad onontvankelijk. De eedaflegging van de drie nieuwe schepenen kon hierdoor niet doorgaan.
Volledig scherm
Gemeenteraadsvoorzitter Marc Kino verklaarde de motie van wantrouwen donderdag op een extra gemeenteraad onontvankelijk. De eedaflegging van de drie nieuwe schepenen kon hierdoor niet doorgaan. © Maxime Petit

CD&V en Vooruit dienen klacht in tegen Marc Kino, die motie van wantrouwen onontvankelijk verklaarde: “Hij speelt spel ten voordele van zijn partij”

WERVIKVooruit en CD&V zullen bij de gouverneur en minister Bart Somers (Open Vld) een klacht indienen tegen gemeenteraadsvoorzitter Marc Kino (Stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project). Hij beschouwde woensdag tijdens een korte gemeenteraad de motie van wantrouwen als onontvankelijk. De Tabaksstad zit duidelijk in een impasse.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.