Een sfeerfoto tijdens de editie in 2018. Blikvanger was toen het optreden van een sambaband. De temperaturen op het recreatie-eiland stegen alvast.
Volledig scherm
Een sfeerfoto tijdens de editie in 2018. Blikvanger was toen het optreden van een sambaband. De temperaturen op het recreatie-eiland stegen alvast. © Luc Vanthuyne

Camping Balokken verhuist naar eind augustus

WERVIKDoor de aanhoudende pandemie gaat Camping Balokken tijdens het verlengd weekend van Hemelvaart niet door. De organisatoren verhuizen naar het laatste weekend van augustus. Twee weken na de zomerkermis. Thema op het recreatie-eiland wordt Oberbayern.

 1. Na anderhalf jaar weer elektrische deelsteps in Groot-Kortrijk: “Ze zijn heel stevig en ‘hufterproof’”
  Kortrijk

  Na anderhalf jaar weer elektri­sche deelsteps in Groot-Kort­rijk: “Ze zijn heel stevig en ‘hufter­proof’”

  Anderhalf jaar nadat in Kortrijk Circ uit het straatbeeld verdween en nu de coronacrisis hopelijk op zijn laatste beentjes loopt, zijn de elektrische deelsteps terug. De stad kent een vergunning van drie jaar toe aan het Amerikaanse Bird, dat Circ overnam. Je kan met de steps, die maximaal 22 kilometer per uur halen, overal terecht in Groot-Kortrijk. Tip: als lanceringsstunt hoef je de eerste twee weken de ontgrendelkost van 1 euro niet te betalen.
 2. Coronacijfers dalen aan snel tempo in Zuid-West-Vlaanderen, in AZ Groeninge nog één covid-patiënt op intensieve zorg
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers dalen aan snel tempo in Zuid-West-Vlaanderen, in AZ Groeninge nog één co­vid-pa­tiënt op intensieve zorg

  De coronacijfers dalen aan een snel tempo in Zuid-West-Vlaanderen. Er waren tijdens de week van maandag 7 tot en met zondag 13 juni 116 positieve gevallen. Dat zijn er 360 (-75,6 procent) minder dan drie weken geleden. “Een hoopgevende evolutie, houden zo”, zegt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van de welzijnsintercommunale W13. Het goede nieuws zet zich – belangrijk – ook door in ziekenhuizen. Zo ligt er in AZ Groeninge in Kortrijk nog één covid-patiënt op intensieve zorg en een handvol covid-patiënten op een gewone afdeling.
 3. AZ Groeninge werft ruim 60 extra personeelsleden aan: “Meer handen aan bed”
  Kortrijk

  AZ Groeninge werft ruim 60 extra personeels­le­den aan: “Meer handen aan bed”

  AZ Groeninge geeft invulling aan het Zorgpersoneelsfonds van de overheid. Door zeker veertig extra verpleegkundigen en twintig extra zorgondersteuners aan te werven. Het gaat in die laatste categorie over nieuwe collega’s voor apotheek, logistiek, schoonmaak, ergotherapie, diëtiek, psychologie, sociale dienst... “Het zorgt voor meer handen aan bed en een verlaging van de werklast in heel het ziekenhuis”, zegt woordvoerder Stefaan Lammertyn.