Een archiefbeeld langs de Leie tijdens de Recreatiewandeling der Tabaksstreek per paard en koets
Volledig scherm
Een archiefbeeld langs de Leie tijdens de Recreatiewandeling der Tabaksstreek per paard en koets © JVK


Zondag wandeling per paard en koets

WERVIKNa twee jaar niet door de pandemie is er traditioneel op 1 mei de ‘Recreatiewandeling der Tabaksstreek’ per paard en koets. Er staan ondertussen al ruim dertig edities op de teller.

 1. Tweede editie Kidzfestival mikt op 3.500 bezoekers: “We bezorgen 300 kwetsbare kinderen de dag van hun leven”

  Tweede editie Kidzfesti­val mikt op 3.500 bezoekers: “We bezorgen 300 kwetsbare kinderen de dag van hun leven”

  Op de naam van hoofdact is het nog even wachten, maar onder meer Kartje Kilo, De Ketnetband en Plop zegden al toe voor de tweede editie van het Kidzfestival in Ieper. Dat vindt plaats op 3 september op het terrein waar dat weekend ook het Highlight Festival op het programma staat. “De opbrengst gaat naar organisaties die het lot van kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden centraal stellen”, aldus Bavo Goos van Kiwanis Ieper.
  Ieper
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.