Het initiatief voor een reünie van het gewezen personeel van de nv Kling komt van Johnny Mahieu
Volledig scherm
Het initiatief voor een reünie van het gewezen personeel van de nv Kling komt van Johnny Mahieu © DBEW

Bijna dertig jaar later reünie van gewezen werknemers nv Kling: “Op mijn veertiende was ik de allerjongste”

WERVIKIn oktober 1992 werd de nv Kling in Wervik failliet verklaard. Gewezen werknemer Johnny Mahieu wil bijna dertig jaar later een reünie van zoveel mogelijk ex-werknemers organiseren. “In de goede jaren waren er daar zo’n 120 medewerkers, op de werkvloer was er een goede sfeer”, zegt Johnny. Bij Kling produceerde men printpanelen, koelplaten en deed men aan- en verkoop en herstellingen van rekenmachines.

 1. Heksenstoet verliest boegbeeld en oudste medewerker Aimé Baert (94): “De Heksenstoet was een deel van zijn leven”
  BESELARE

  Heksen­stoet verliest boegbeeld en oudste medewerker Aimé Baert (94): “De Heksen­stoet was een deel van zijn leven”

  In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Aimé Baert (94) uit Beselare overleden. Hij was een icoon van de folkloristische Heksenstoet en de oudste medewerker. Hij was er al sedert 1959 bij. “Aimé ontfermde zich vooral over de opbouw van de wagens en de reuzinnen”, zegt voorzitter Charles Bayaert van de vzw Heksenstoet Beselare. “De Heksenstoet was een deel van zijn leven.”
 2. Burgemeester van Kortrijk, Kuurne en Lendelede slachtoffer van phishing via mail: “We dienden klacht in bij de politie”
  Kuurne/Kortrijk/Lendelede

  Burgemees­ter van Kortrijk, Kuurne en Lendelede slachtof­fer van phishing via mail: “We dienden klacht in bij de politie”

  In Vlaanderen kregen de voorbij weken heel wat burgemeesters af te rekenen met phishing via mail. Ook drie burgervaders in het zuiden van West-Vlaanderen zijn slachtoffer geworden: Ruth Vandenberghe van Kortrijk, Francis Benoit van Kuurne en Carine Dewaele van Lendelede. Een gemeenteraadslid in Kuurne trapte in de val en betaalde 300 euro aan de oplichter.
 3. Basisschool de Droomhut viert eerste schoolfeest met nieuwe mascotte: “Dreamy wordt de grootste suppoter van de kinderen”
  Wevelgem

  Basis­school de Droomhut viert eerste school­feest met nieuwe mascotte: “Dreamy wordt de grootste suppoter van de kinderen”

  Basisschool De Droomhut in Wevelgem opende in 2019 de deuren. “De lagere school werd opgericht in Goudbergstraat in Wevelgem, op de plaats waar meer dan 40 jaar een kleuterschool was, de ‘wijkafdeling’ van school De Startbaan in de Veldstraat in Wevelgem”, zegt leerkracht Fran Gantois. “De langere afdeling bestaat nu 3 jaar, maar door corona konden we nog niet eerder een schoofeest organiseren.”