De brand hield vooral lelijk huis aan de achterzijde van de rijwoning langs de Komerenstraat in Geluwe, maar de woning is helemaal verloren.
Volledig scherm
De brand hield vooral lelijk huis aan de achterzijde van de rijwoning langs de Komerenstraat in Geluwe, maar de woning is helemaal verloren. © Hans Verbeke

Bejaard echtpaar probeert frietketel te blussen met water: koppel raakt zwaargewond, maar thuisverpleegster redt Jacqueline (85)

GeluweIn de Wervikse deelgemeente Geluwe is zondag kort voor de middag een bejaard koppel ernstig gewond geraakt bij een uitslaande brand in hun rijwoning. Dat gebeurde nadat ze een frietketel hadden proberen blussen met water. De thuisverpleegster kon Jacqueline D’hondt (85) uit het huis redden.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. “We vrezen dat veiligheid hier nooit honderd procent gewaarborgd kan worden”: Petitie tegen detentiehuis gaat rond
  Kortrijk

  “We vrezen dat veiligheid hier nooit honderd procent gewaar­borgd kan worden”: Petitie tegen detentie­huis gaat rond

  Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil tegen februari 2022 een gesloten detentiehuis voor tot 50 kortgestrafte gedetineerden, in gewezen rusthuis Lichtendal. Dat zien omwonenden niet zitten, midden een woonwijk. Ze zijn met een petitie gestart. “We gaan de buurt bij het beleid van het detentiecentrum betrekken”, reageert Vincent Van Quickenborne.