Door de stroming dreven de badeendjes richting Komen in plaats van naar de aankomst op stadsdomein Oosthove.
Volledig scherm
Door de stroming dreven de badeendjes richting Komen in plaats van naar de aankomst op stadsdomein Oosthove. © Foto Vanthuyne

Badeendjes Canard Koerse drijven andere richting uit

 1. Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreiniger vervoerde”
  PREMIUM
  Elverdinge/Brugge/Oostende/Ieper

  Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreini­ger vervoerde”

  Een Poolse metser, redder en trucker. Allen kwamen ze vorig jaar naar België om een centje bij te verdienen. Volgens de FOD Financiën hielden de negen mannen en één vrouw zich bezig met de smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten in onder meer Elverdinge en Zeebrugge. Ze riskeren elk een monsterboete van 25 miljoen euro en celstraffen tot 5 jaar. “Wij zijn kleine garnalen die niet op de hoogte waren van de lading”, vroegen de Polen de vrijspraak.
 2. Gabriël Frimout (59) sluit bakkerij en zoekt overnemer voor recept van tabaksnaaistertaart: “Ik schreef naar al mijn collega’s uit Groot-Wervik”
  WERVIK

  Gabriël Frimout (59) sluit bakkerij en zoekt overnemer voor recept van tabaksnaai­ster­taart: “Ik schreef naar al mijn collega’s uit Groot-Wer­vik”

  Na maar liefst 36 jaar stoppen Gabriël Frimout en Ilse Maertens met hun bakkerij in de Nieuwstraat in Wervik. Zondag was deze topzaak tot de middag de allerlaatste keer open. Het pand is niet verkocht, maar er is interesse van een projectontwikkelaar. Veel klanten vragen zich af wat er nu gaat gebeuren met het recept van de lekkere tabaksnaaistertaart. “Een bakker uit de provincie deed een interessant bod, maar misschien blijft er hier in Wervik een verkooppunt”, hoopt bakker Gabriël.
 3. Vives lanceert met Autotechnologie en Voertuigtechnieken nieuwe opleidingen in afstandsonderwijs, sector schreeuwt om extra werkkrachten
  Kortrijk

  Vives lanceert met Autotechno­lo­gie en Voertuig­tech­nie­ken nieuwe opleidin­gen in afstandson­der­wijs, sector schreeuwt om extra werkkrach­ten

  De hogeschool Vives lanceert vanaf het academiejaar 2021-2022 twee nieuwe praktijkgerichte opleidingen in haar aanbod afstandsonderwijs in Kortrijk. Dat zijn de bachelor Autotechnologie en de graduaat Voertuigtechnieken. Ze richten zich vooral op werknemers die een nieuwe uitdaging zoeken of zich verder willen specialiseren. Want de sector schreeuwt om extra werkkrachten.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den