Bij tal van auto's sloeg de jonge dader een autoruit stuk.
Volledig scherm
Bij tal van auto's sloeg de jonge dader een autoruit stuk. © JVK

Amper 20 en al voor rechter voor 30 diefstallen in één maand: “Slechte vrienden”

WervikIn amper 1 maand tijd pleegde een 20-jarige jongeman uit Wervik in de stad maar liefst 30 diefstallen en inbraken. Vaak sloeg hij een ruitje van een wagen stuk om spullen uit auto’s te stelen. Hij kon uiteindelijk op camerabeelden herkend worden en verblijft al bijna 4 maanden in de cel.

 1. Van mammoetresten tot een Duits bolwerk uit WOI: Deze verborgen schatten werden aangetroffen in de West-Vlaamse bodem
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Van mammoetres­ten tot een Duits bolwerk uit WOI: Deze verborgen schatten werden aangetrof­fen in de West-Vlaam­se bodem

  Er al eens bij stilgestaan wat er eeuwen geleden gebeurde op de plek waar je nu zit of staat? Voor archeologen is dat dagdagelijkse kost. Zij speuren naar sporen van leven en bedrijvigheid uit het verleden en ontdekken zo af en toe ware archeologische schatten. Ook in West-Vlaanderen wordt de ondergrond met de regelmaat van de klok onder de loep genomen met nu en dan spraakmakende vondsten tot gevolg. Wij groeven niet in de bodem, maar in ons archief en duikelden enkele tot de verbeelding sprekende West-Vlaamse archeologische vondsten op.
 2. Nina Derwael-effect al enkele jaren merkbaar bij turnclubs: “Er is veel kans dat we een ledenstop moeten invoeren. Alles is afhankelijk van het aantal trainers”
  WERVIK/GELUWE/VLAMERTINGE

  Nina Der­wael-ef­fect al enkele jaren merkbaar bij turnclubs: “Er is veel kans dat we een ledenstop moeten invoeren. Alles is afhanke­lijk van het aantal trainers”

  Door de gouden medaille van Nina Derwael op de Olympische Spelen in Tokio mogen de turnclubs zich komend seizoen alvast verwachten aan een toenemend aantal nieuwe leden. Turnclub Krachtig en Lenig Wervik en Turnkring Geluwe krijgen in sportcentrum Ter Linde in Geluwe een nieuwe gemeenschappelijke turnhal. “We zien dankzij de goeie prestaties op internationaal niveau al een vijftal jaar een stijging in het ledenaantal bij beide turnclubs”, aldus voorzitter Hannes Decorte van KEL Wervik.