De Dacia Duster van de man uit Menen raakte langs de Ieperstraat in Geluwe van de weg af
Volledig scherm
De Dacia Duster van de man uit Menen raakte langs de Ieperstraat in Geluwe van de weg af © Hans Verbeke

72-jarige man zwaargewond na stevige klap tegen boom in Geluwe

Geluwe/MenenJean B. uit Menen raakte woensdagmorgen in alle vroegte met zijn auto van de weg af. De man liep daarbij zware verwondingen op maar verkeert niet in levensgevaar.

 1. Oudste begraafplaats van Kortrijk krijgt zerkenzoekerapp, nieuwe kinderbegraafplaats en sterrenweide
  Kortrijk

  Oudste begraaf­plaats van Kortrijk krijgt zerkenzoe­kerapp, nieuwe kinderbe­graaf­plaats en sterrenwei­de

  Het omvormen van begraafplaats Sint-Jan tot een begraafpark komt een stap dichterbij. Kunsthistorica Anne-Mie Havermans en kunsthistorica-landschapsarchitecte Ann Voets brachten na een intensief onderzoek 2.700 waardevolle graven in kaart. Die uitgebreide inventaris zal binnen een jaar via een zerkzoekerapp publiek gemaakt worden, zodat bezoekers snel overledenen terugvinden en nuttige uitleg krijgen over graven. Er wordt ook werk gemaakt van een nieuwe kinderbegraafplaats en sterrenweide.
 2. Te druk in winkelwandelgebied? Fietsers, stap af
  Kortrijk

  Te druk in winkelwan­del­ge­bied? Fietsers, stap af

  Voetgangers en handelaars geven massaal aan dat fietsers soms te snel door het winkelwandelgebied rijden. Met ongevallen tot gevolg. De stad start nu een sensibiliserende campagne. Als het er te druk is, moeten fietsers afstappen. “De campagne loopt tot het voorjaar van 2022. Als er tegen dan geen beterschap is, gaan we op drukke momenten fietsen verbieden in het winkelwandelgebied”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit).
 1. Petra (47) en Els (50) leiden eerste detentiehuis: “Het wordt huiselijker dan klassieke gevangenis”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Petra (47) en Els (50) leiden eerste detentie­huis: “Het wordt huiselij­ker dan klassieke gevangenis”

  Tegen februari 2022 opent op Hoog Kortrijk het eerste detentiehuis van ons land. Niet alle omwonenden zien dat zitten, maar directrices Petra Colpaert en Els Deloof zijn overtuigd. “Het heeft geen zin om kortgestraften óf op vrije voeten te laten rondlopen óf ze in isolement achter hoge muren in een traditionele gevangenis te stoppen. Door hen begeleid herop te voeden, leveren we mensen af die weer normaal in onze maatschappij kunnen meedraaien.”
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  4

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.