1. Zestien sociale meergezinswoningen op de wijk Het Park te Wervik krijgen zonnepanelen: “Goedkope en duurzame stroom voor sociale huurders”
  Wervik/Menen/Lauwe

  Zestien sociale meergezins­wo­nin­gen op de wijk Het Park te Wervik krijgen zonnepane­len: “Goedkope en duurzame stroom voor sociale huur­ders”

  In opdracht van woonmaatschappij !Mpuls Menen-Wervik is begonnen met het installeren van zonnepalen op de daken van sociale meergezinswoningen in de Gosserieslaan op wijk Het Park in Wervik. “Zo zorgen we voor goedkope elektriciteit voor onze sociale huurders”, aldus directeur Sonny Ghesquière. “Maandag begint de aannemer ook in Menen en Lauwe met het plaatsen van zonnepanelen. Daar gaat het om de Ontvoogdingstraat, Guido Gezellelaan en Lauwbergstraat.”
 1. Energiecrisis en inflatie treft ook de stad Menen dat 4 miljoen euro moet besparen: “Er volgen geen hogere belastingen of naakte ontslagen”
  Menen

  Energiecri­sis en inflatie treft ook de stad Menen dat 4 miljoen euro moet besparen: “Er volgen geen hogere belastin­gen of naakte ontslagen”

  De wereldwijde financiële, economische en energiecrisis weegt ook op het bestuur van de stad Menen. Maar liefst 17,3 miljoen euro, dat zijn de extra kosten die de stad op zich af ziet komen. De belastingen worden evenwel niet verhoogd en er volgen geen naakte ontslagen, wel wordt het ambitieuze meerjarenplan bijgestuurd. “De heraanleg van de Grote Markt stellen we uit.”
 1. Brits scholen (bijna) volop terug in de Westhoek: “Ook Vlaamse en Nederlandse groepen blijven na corona onze regio bezoeken”
  PREMIUM
  Westhoek

  Brits scholen (bijna) volop terug in de Westhoek: “Ook Vlaamse en Nederland­se groepen blijven na corona onze regio bezoeken”

  De voorbije maand stelde Simon Louagie, manager van het Talbot House in Poperinge, vast dat de bezoekerscijfers van de Britse scholen opnieuw in de buurt komen van die van voor de coronacrisis. Ook andere spelers in de sector zien terug volop Britse scholieren bij hen verblijven. “Touroperators zeggen dat ze dit jaar nog 10 tot 20 procent meer scholen wilden sturen, maar omwille van het gebrek aan chauffeurs lukte dat niet.”

Populair in HLN+ REGIO

 1. Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”

  Steve Rousseau (50), halfbroer van Vooruit-voorzitter Conner en zoon van Nieuwpoorts gemeenteraadslid Jo, opent in maart voor het eerst een beachbar bij het Leopoldplein in Nieuwpoort. Hij doet dat samen met zijn kameraad Lode Lefevre (49). De roots van beiden liggen in die kuststad. “Al toen we als jobstudenten werkten in vakantiecentrum De Barkentijn, waarvan mijn vader directeur was, droomden we hier van”, glimlacht Steve. Voor de concessie betaalden ze een fors bedrag.
 1. Ieperse Menenpoort wacht 2 jaar lange restauratie: “Het monument vormt een verbinding tussen verschillende naties, volkeren en culturen”
  Ieper

  Ieperse Menenpoort wacht 2 jaar lange restaura­tie: “Het monument vormt een verbinding tussen verschil­len­de naties, volkeren en culturen”

  De iconische Menenpoort in Ieper viert in 2027 haar 100ste verjaardag en het is de bedoeling dat het monument er dan piekfijn uitziet. Daarom ondergaat de poort een ferme restauratiebeurt die in het voorjaar van 2023 van start gaat. De naampanelen worden gereinigd en het dak krijgt een groene bedekking. “We moeten het verhaal van de Menenpoort met de namen van 54.000 vermisten blijven doorgeven aan de volgende generaties. Daarom maken we het monument klaar voor de toekomst”, aldus minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA).