Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Zware beroepen: dit zegt de wet

vacature.comEr wordt maar over en weer gediscussieerd over zware beroepen, maar waarom eigenlijk? Bestaan er op dit moment dan geen ‘erkende’ zware beroepen? Voor iedereen die de draad een beetje kwijt is en het kluwen van onze pensioenregeling nog moeilijk kan ontwarren, zetten we de huidige wetgeving even op een rij.

17 reacties

 • james vroman

  5 jaar geleden
  werk tot je het zelf moe bent ..leef desnoods 10 jaar op water en brood ...u bent baas over je eigen leven ...
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Strikt gezien is er anno 2018 geen zwaar werk ,als de huidige generatie's allemaal eens gedurende een maand terug in de tijd moesten verzet worden,laat zeggen 65 jaar terug ,toen nog geen voorschriften , ARAB bestond en 38 uur een utopie was ,dan zou men weten dat men vooral klaagt om niks vandaag,die het minste preste-ren gaan dan nog het hards schreeuwen,zie maar onderwijs 19 uurtjes ,4 maand verlof en ze hebben het o zo lastig en zwaar.
 • Stef van Dijk

  5 jaar geleden
  Zware beroepen is maar hoe je er naar kijkt, personeel in de bouw hoort ook de calculator bij die fysiek niks zwaars doet maar wel van de uitzondering gaat profiteren, hou het gewoon voor iedereen werkbaar zonder uitzonderingen, al die uitzonderingen maken kost alleen al geld aan personeel om alles uit te splitsen! Gewoon een basispensioen aan leefloon en wat extra per gewerkt jaar, wel zo eerlijk volgens mij
 • Nils De Vriendt

  5 jaar geleden
  Tijd voor dezelfde spelregels voor iedereen, prive en publieke sector. Waarom is politie een zwaar beroep als nachtarbeid in een fabriek dat niet is? Ja, omdat ze de politie nodig hebben als anderen beginnen morren.
 • Dany Herman

  5 jaar geleden
  Ga eens navraag doen in rustoord bij de tachtig plussers welk beroep ze gedaan hebben ( ambtenaar,huisvrouw, invalide,rijkeluis,werkgever en politici) de beroepen die je daar niet terug vind liggen op het kerkhof en dat zijn de zware beroeppen
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.