Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Zijn wij klaar voor de flex desk?

De manier waarop we werken - tenminste, als je in een kantooromgeving werkt - verandert pijlsnel: steeds meer bedrijven zijn gewonnen voor thuiswerk, flexibele uurroosters, open offices en recreatieruimtes en zelfs slaapcellen op de werkvloer. Nieuw in het rijtje is de flex desk: bureauruimtes die vrij door iedereen te gebruiken zijn, en dus niet meer vast toegewezen worden.

  1. Personeelstekort in Vlaamse woonzorgcentra: hoeveel verdien je daar nu precies? En op welke voorwaarden kan je rekenen?
    Jobat

    Personeels­te­kort in Vlaamse woonzorg­cen­tra: hoeveel verdien je daar nu precies? En op welke voorwaar­den kan je rekenen?

    De Vlaamse woonzorgcentra kampen met een ernstig personeelstekort. Bij één op de tien is dit zo nijpend dat er niets anders opzit dan een opnamestop in te voeren of een afdeling te sluiten. Maar liefst één op de vijf openstaande vacatures raakt niet ingevuld. Vergrijzing, te weinig aandacht voor geriatrie in de opleiding en te strenge personeelsnormen zijn een oorzaak, maar ook de verloning speelt een rol. Is het inkomen in de zorgsector werkelijk zo mager? Jobat.be legt de cijfers op tafel.