Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Wie ‘afziet’ op het werk, mag vroeger op pensioen

vacature.comWie een zwaar beroep uitoefent, mag eerder op pensioen. Dat lijkt op het eerste gezicht logisch. Maar wat verstaat men onder ‘zwaar’? Krijgt niet iederéén wel eens af te rekenen met fysieke of emotionele belasting op het werk? Waar trek je de grens? De regering, de publieke opinie en de onderzoekers blijken er alvast allemaal een andere mening op na te houden en dat is verre van handig.

14 reacties

  • Constante Van Planck

    5 jaar geleden
    zware beroepen: bouwvakkers, verplegers, verzorgers, handicaptenverzorgers, ... allemaal beroepen waar veel dient getild te worden.
  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    Laat de mensen toch zelf kiezen wanneer ze op pensioen gaan en geef ze een pensioen in functie van het aantal gewerkte jaren en bijdragen aan de pensioenkas! Iemand die een zwaar beroep heeft uitgeoefend heeft altijd goed verdiend en zal een behoorlijk pensioen hebben als hij niet stopt met 32 effectief gewerkte jaren wat nu nog altijd het gemiddelde gewerkte jaren zijn.
  • Patrick Bee

    5 jaar geleden
    Ja het leven is heel zwaar,soms moet ik aan de kassa lang wachten en dan ben ik aan de beurt en merk ik dat ik iets vergeten ben moet ik helemaal tereuuug.
  • Jef Teut

    5 jaar geleden
    Normaal is fysiek zwaar werk het belastende voor een mens(bouwvakkers)Er zullen natuurlijk meerdere zware beroepen zijn maar fysiek is altijd het zwaarste na zoveel jaren uit zich dat in chronische pijnen die op een zekere leeftijd niet meer te doen zijn om hun werk naar behoren uit te voeren.
  • Lies De Vuyst

    5 jaar geleden
    Poetsvrouw/man: dagelijks giftige stoffen inademen en belastend voor knieën rug en schouders.