Johan Staes (VLOZO) klaagt aan dat flexi-jobs in de zorg niet mogelijk zijn voor verpleeg- en zorgkundigen, terwijl net in die functie een groot personeelstekort is.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Staes (VLOZO) klaagt aan dat flexi-jobs in de zorg niet mogelijk zijn voor verpleeg- en zorgkundigen, terwijl net in die functie een groot personeelstekort is. © Geert De Rycke/Photonews

U hebt een zorgdiploma en wil flexi-jobben in een rusthuis? Dat kan, maar enkel in de keuken of aan het onthaal: “Oplossing gecreëerd voor probleem dat niet bestaat”

Er zit een rare kronkel in de nieuwe spelregels voor flexi-jobs van de regering-De Croo: mensen met een zorgdiploma of gepensioneerden uit de zorg mogen niet flexi-jobben in een functie waar ze voor opgeleid zijn - en het nijpende personeelstekort zal dus niet verlicht worden. “Maar ‘s nachts pintjes tappen in de Carré en de volgende dag opnieuw in ziekenhuis werken, mogen verpleegkundigen dan wél. Vreemd, toch?”

37 reacties

 • adam naaktgeboren

  3 maanden geleden
  Waarom ontslaan ze een gespecialiseerde verpleegkundige intensieve zorgen met 29 jaar kennis en ervaring via medische overmacht =0,0€ opzeg? Eigenaardig dat je voor geen enkele andere functie meer in aanmerking komt bij zo’n groot tekort aan medewerkers. De sollicitaties waarvan ze dacht te kunnen blijven werken tot aan haar pensioen eindigden bij online. Dan kan je moeilijk verwachten dat wij de zorg op een positieve manier uitbrengen…gelukkig kreeg ze rechtvaardigheid op de arbeidsrechtbank.
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Er zouden nergens flexi-jobs mogen zijn. Als mensen werken verdienen ze een behoorlijk contract, met alle arbeidsrechten en opbouw van socialezekerheidsrechten. Flexifobs zijn enkel uitgevonden om goedkope arbeid te creëren waarop geen of minder belastingen en SZ bijdragen betaald worden. De tekorten die daardoor ontstaan betalen alle loontrekkenden dan met inleveringen en meer taksen of belastingen.
 • Christiane Leys

  3 maanden geleden
  ongelooflijk, maar blijkbaar waar. Zou beschaamd zijn in zijn plaats, als je iets niet kent, zwijg er dan over
 • Leonarda Van Opbroecke

  4 maanden geleden
  Stef De Vos , daar heb ik ook aan gedacht. De enkele aanwezigen zitten op gsm te tokkelen en als je gewichtig wil overkomen gebruik je een laptop.
 • Alain De Pauw

  4 maanden geleden
  Ik ben zelf zorgkundige, en heb een werkgever. Ben nu op invaliditeit gesteld omdat ik niet mag starten van de arbeidsgeneesheer. Heb een operatie aan de rug gehad en het enige wat ik niet kan is de mensen uit bed helpen of trekken in sommige gevallen. Voor al de rest heb ik geen problemen, en toch mag ik niet starten het is alles of niks. Laat ze dan maar verder sukkelen hoor.
 1. 300.000 werknemers verliezen tot 8 vakantiedagen door coronawerkloosheid: expert legt uit hoe je toch meer verlof kan opnemen
  PREMIUM

  300.000 werknemers verliezen tot 8 vakantieda­gen door coronawerk­loos­heid: expert legt uit hoe je toch meer verlof kan opnemen

  Volgens de christelijke vakbond ACV verliezen meer dan 300.000 werknemers vakantiedagen als gevolg van de coronawerkloosheid. Wat zijn je rechten wanneer je hierdoor verlof misloopt? Is het slim om onbetaald vakantie te nemen? En vanaf wanneer kom je in aanmerking voor Europees verlof? Juridisch adviseur Marijke Beelen van hr-dienstenbedrijf Acerta overloopt de mogelijkheden én legt de addertjes onder het gras bloot: “Wanneer je onbetaald verlof neemt, zet je best enkele afspraken op papier.”