Het loopbaansparen maakt deel uit van de wet Werkbaar en Wendbaar Werk van minister Kris Peeters (CD&V).
Volledig scherm
Het loopbaansparen maakt deel uit van de wet Werkbaar en Wendbaar Werk van minister Kris Peeters (CD&V). © Photo News

Personeel kan vakantie beginnen opsparen

Bedrijven kunnen hun personeel de mogelijkheid geven om vakantiedagen over de jaren heen op te potten. Vakbonden en werkgevers zijn er niet in geslaagd een alternatief systeem uit te werken voor het loopbaansparen, waardoor de regeling op 1 februari onveranderd in werking treedt. Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

51 reacties

 • Peter Simons

  5 jaar geleden
  Niet iedereen heeft zoveel verlof als parlementariërs !
 • Jean Van den Bergh

  5 jaar geleden
  Ik heb nu al te weinig verlofdagen (20) voor een jaar ,ik werk niet bij 'stad en staat' natuurlijk .hoe ga ik dagen opsparen.
 • Chris Van Steertegem

  5 jaar geleden
  Hoe doe je dat met 20 dagen verlof? Het zijn er nu al 10 te weinig!
 • Dany Herman

  5 jaar geleden
  Voor hem geen probleem hij is iedere dag op betaalde vakantie en zijn reis is ook door ons betaald Als in een zaal op het podium staat en hij verteld wat hij in deze regering al gedaan heeft ligt de helft( voka leden) plat van het lachen en anderen( arbeiders) huilen bitter
 • Alfons Verbist

  5 jaar geleden
  Neem hem AUB voor wat hij waard is. Zijnde zoals reeds vroeger eens geschreven: goed voor de prullenmand. Houdt zich bezig met dit soort ondoordachte onzin. Wat met zijn grote mond voor de ontslagenen van Carrefour? Het zal wel dit of dat zijn, maar concreet, geen barst. Zijn niet zijn eerste leugens. Zend hem naar Europa, verdienen doet hij toch genoeg.