(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock

Nationale Bank verwacht verlies van 100.000 jobs door coronacrisis

De massale tussenkomst van de verschillende overheden heeft het effect van de coronacrisis voor de Belgen vooralsnog kunnen temperen. Dat blijkt uit de jongste prognoses van de Nationale Bank (NBB). Vooral voor de arbeidsmarkt en de faillissementen is de toestand minder erg dan verwacht. Al blijven er nog veel onzekerheden en waarschuwt gouverneur Pierre Wunsch ervoor dat de begrotingstekorten op termijn onhoudbaar zijn.

8 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Het was géén goed idee van onze Guy om 200.00 overtollige jobs te creëren. Hij en ook de NVA dachen t daarbij natuurlijk aan het vullen van de belastingput. Het is bijzonder erg dat mensen hun job verliezen...Daarom is het belangrijk voor de toekomst dat jongeren realistisch blijven en opteren voor werkzekerheid. Al onze gediplomeerde Masters zullen niet werkloos kunnen blijven omdat hun diploma "te hoog" is om de handen vuil te maken.
 • Kris Morgels

  2 jaar geleden
  Ik ben 29 en in maart ontslag gekregen (bedrijf heeft geprofiteerd van de techn. werkloosheid om personeel te ontslaan omdat ze herstructureren). Ik ben al sinds mijn ontslag op zoek naar werk, heb een Hogeschooldiploma maar ik vind niets! Werlgevers zijn op zoek naar mensen die voor een hongerloon werken en daarbovenop nog onbetaalde overuren presteren. Mijn dop is maar 150€ minder dan mijn loon dus waarom zou ik gaan werken? Ik blijf zoeken tot ik een deftig loon krijg aangeboden.
 • An Vanden Bossche

  2 jaar geleden
  Er zijn wel degelijk 200.000 extra werklozen: 100.000 die alsdusdanig geboekstaafd zijn en 100.000 die bijkomend aangeworven werden bij de diverse overheden vnl in de zorg, het onderwijs en de politie. Ook diegenen die niet werkloos zijn, maar langdurig ziek geworden zijn, of vervroegd met pensioen moet men erbij tellen. Besparingen zijn er nooit geweest, de uitgaven van de overheden stegen elk jaar en nu krimpt ook de economie. Het resultaat is het communisme.
 • marcel mampaey

  2 jaar geleden
  en paars groen maar geld uitdelen gratis  met de trein gratis maandverband enz enz gratis bestaat niet. als je groen laat doen komen er nog een paar 100.000.den bij als zij de fabrieken wegpesten.
 • Nico Herbots

  2 jaar geleden
  Hoe je het ook draait of keert, op het einde zal de factuur weer doorgeschoven worden naar diezelfde groep als altijd: de werkende bevolking. Het optimisme dat er aan het begin van de coronacrisis was: een frisse kijk op werken en welzijn, andere mobiliteit, doordachte aanpak voor ecologie, meer aandacht voor gelijke verdeling van de lasten, … weet je nog? Daarover wordt al maanden met geen woord meer gerept. Dan weet je genoeg.