"Er zijn genoeg manieren om na te gaan of er geen taalfouten in je brief geslopen zijn. Doe er dus toch maar wat moeite voor."
Volledig scherm
"Er zijn genoeg manieren om na te gaan of er geen taalfouten in je brief geslopen zijn. Doe er dus toch maar wat moeite voor." © unsplash

Met deze 5 missers in jouw motivatiebrief doe je de tenen van de rekruteerders krullen

vacature.comEen goede motivatiebrief schrijven is een kunst, een kunst die je gelukkig wel kan leren. Recruitment manager Saskia Vermeiren (Attentia) vertelt ons waar ze van gruwt als ze motivatiebrieven screent.

15 reacties

 • wim rooyakkers

  3 jaar geleden
  Al kun je nog zo goed een sollicitatie brief schrijven,met gebrek aan kennis op de werkvloer val je dan weer door de mand.dus heb je veel kennis ,hou het kort .wat heb je aan een lange brief ,als je de handen niet laat wapperen.
 • adam naaktgeboren

  3 jaar geleden
  Veel ben je niet met een sollicitatiebrief en/of CV, talent en ervaring. Eenmaal je de 50 gepasseerd bent zal je wel merken wie ze zoeken. Liefst iemand van 21j met 30j ervaring.
 • etienne bies

  3 jaar geleden
  De vraag is uiteraard; Zijn er wel jobs en willen de werkgevers wel aanwerven. Zijn de jobaanbiedingen geen verdoken reclame, of een manier om de vakbonden te sussen.
 • Jan Deblaere

  3 jaar geleden
  Ik vind het uitermate belangrijk om zonder -dt fouten te schrijven omdat dit bewijst dat je belang hecht aan je taal. Net zoals in het frans zovelen zich vergissen in de vervoeging van een futur simple en een conditionnel.
 • Ludo Wouters

  3 jaar geleden
  Ik begrijp nog altijd niet waarom er zoveel mensen zich ergeren aan een -dt fout. Ook in de scholen bega je precies een moord wanneer je een -dt fout maakt. Zware overtreding en dat kost je 2 punten. Competenties zijn belangrijker dan -dt fouten, kijk daar en luister daar naar.

Geld