De laatste jaren kwamen de lonen van de mannen telkens zo’n 20 procent hoger uit dan die van vrouwen.
Volledig scherm
De laatste jaren kwamen de lonen van de mannen telkens zo’n 20 procent hoger uit dan die van vrouwen. © Shutterstock

Mannen verdienen 747 euro meer dan vrouwen: zo hardnekkig is de loonkloof

vacature.comStraks is het Internationale Vrouwendag en gaan we een dag lang over vrouwenrechten praten. Reken maar dat het in die gesprekken ook over de loonkloof zal gaan. Die blijkt immers al enkele jaren niet meer te krimpen. vacature.com en KU Leuven haalden de verschillen uit hun Salariskompas

49 reacties

 • eric brack

  4 jaar geleden
  De foute propaganda blijft ook maar duren. Als je als vrouw in de chemie werkt heb je meer loon dat een man in de sociale sector. Als je beiden in dezelfde sector werkt heb je evenveel. Wanneer gaan die leugens nu eens stoppen ?
 • ro bot

  4 jaar geleden
  Tzijn altijd de venten die kunnen betalen ook op restaurant hé!
 • ronny cuypers

  4 jaar geleden
  Je kan enkel eerlijk vergelijken door het uurloon te vergelijken van een man en een vrouw in dezelfde job. Een vrouwelijke minister verdient velen malen meer dan dan de doorsnee mannelijke werknemer. Maar daar zwijgen we dan over zeker?
 • mich lee

  4 jaar geleden
  En wie mag er indien nodig onbetaalde overuren doen? Niet de vrouw, want die moet haar kinderen gaan halen...een vrouw zonder kinderen verdient evenveel dan een man. Dat de vrouw meer de zorgen van de kinderen op zich neemt is niet de schuld van de werkgever, wel van de keuze binnen het gezin.
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  Ze worden minder betaald omdat vrouwen in het algemeen vaker halftijds of 4/5e werken. Het is niet zo dat vrouwen die voltijds werken minder verdienen dan een man in diezelfde functie. Dat zou pas straf zijn!
 1. HET DEBAT. ‘Quiet quitting’: een gezondere manier van werken of de doodsteek voor ondernemingszin?
  66

  HET DEBAT. ‘Quiet quitting’: een gezondere manier van werken of de doodsteek voor onderne­mings­zin?

  Tot het uiterste gaan op de werkvloer en je volledig inzetten voor je job? Daar staan voorstanders van de nieuwe werktrend ‘quiet quitting’ niet voor te springen. Zo doen steeds meer twintigers en dertigers alleen wat ze echt moeten doen op het werk, niets minder maar vooral niets meer. Wat denk jij? Betekent deze nieuwe werktrend het einde van ambitie en inzettingsvermogen? Of is het net een goede zaak dat werknemers rust en ontspanning vooropstellen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.