Ralf Caers (KU Leuven) en Stijn Baert (UGent)
Volledig scherm
PREMIUM
Ralf Caers (KU Leuven) en Stijn Baert (UGent) © KU Leuven, rv

Krijgen ouderen en allochtonen meer kansen als naam en leeftijd niet op cv staan? “Kan zelfs negatief effect hebben”

Uitzendbureau Accent zal werkgevers binnenkort enkel nog anonieme cv’s bezorgen. Naam, leeftijd én eventuele jaren van inactiviteit van de sollicitant worden verzwegen. Is dit dé oplossing om discriminatie tegen te gaan? Arbeidsexperts van de Universiteit Gent en KU Leuven beantwoorden drie vragen. “Het kan zelfs een negatief effect hebben.”

37 reacties

 • Catherine Mistiaen

  6 dagen geleden
  Als de feiten voor zich spreken, dan is er geen discriminatie nodig, van niet-witte mannen. De cv zelf spreekt boekdelen, en als blijkt dat witte mannen de beste kandidaten zijn die overblijven, na de testfase, dan kan men niet anders dan niet-witte mannen positief discrimineren, kwestie van diversiteit. Dus toch discriminatie, maar het is voor het goede doel.
 • Luc Snykers

  1 week geleden
  Hij die het personeel betaald bepaalt wie wordt aangenomen en zo MOET het altijd blijven !!
 • stijn meuris

  1 week geleden
  Het beste is duidelijk en eerlijk zijn, zo weet iedereen waar hij aan toe is. Na een paar dagen werken weet men wat voor vlees men in de kuip heeft. Iemand die zijn taak niet kan invullen volgens de wensen van zijn werkgever zal vlug de deur gewezen worden.
 • Chris Tyen

  1 week geleden
  Straks nog studies en vorige werkervaring weglaten en iedereen kan solliciteren voor CEO. Wat een pervers idee. Elke verstandige werkgever wil toch de meest competente sollicitant strikken en dat los van afkomst of leeftijd.
 • chris vangiesbergen

  1 week geleden
  Zelfs als je uitgenodigd wordt zonder dat u naam of leeftijd er op staat dan doet de werkgever nog wat hij wil . En in mijn omgeving gehoord als je als 50 jarige uitgenodigd wordt hebben sommige bazen zelfs het lef om te zeggen in u gezicht u bent te oud . je kan toch niks bewijzen . Maar wel gepest worden door de RVA je moet zoveel sollicitaties doen per week maar sommige jongere moeten niks doen want ze komen met een tolk toe in de RVA .
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.