Minister van Werk en Economie Pierre-Yves Dermagne (PS).
Volledig scherm
Minister van Werk en Economie Pierre-Yves Dermagne (PS). © BELGA

Kamer verlaagt drempel voor praktijktests op de arbeidsmarkt

De plenaire vergadering van de Kamer heeft het licht op groen gezet voor een wetsontwerp om de drempels te verlagen om over te gaan tot anonieme praktijktesten op de arbeidsmarkt.

 1. Frankrijk verhoogt pensioenleeftijd. Is dat ook bij ons aan de orde? Experten leggen uit
  PREMIUM
  53

  Frankrijk verhoogt pensioen­leef­tijd. Is dat ook bij ons aan de orde? Experten leggen uit

  Frankrijk verhoogt de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. De pensioenleeftijd in ons land is vandaag 65 jaar, maar de regering Michel-I besliste in 2014 om de pensioenleeftijd in ons land stelselmatig te verhogen tot 67 jaar. Hoe zat dat ook alweer? Vanaf wanneer gaat de leeftijdsgrens omhoog? We vroegen het aan arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) en pensioenexpert Ria Janvier (UAntwerpen). “Men schuift het probleem door, het wordt een vicieuze cirkel.”
 2. Het ‘Plopsa-effect’: ook management 5 andere bedrijven aangeklaagd. “Maar het is niet omdat een werknemer opstaat en luid roept, dat hij ook gelijk heeft”
  PREMIUM

  Het ‘Plop­sa-ef­fect’: ook management 5 andere bedrijven aange­klaagd. “Maar het is niet omdat een werknemer opstaat en luid roept, dat hij ook gelijk heeft”

  Terwijl (ex-)werknemers van Plopsa dagenlang hun “tirannieke en vernederende” CEO hekelden in de media, hebben ook werknemers van vijf andere Vlaamse bedrijven in alle stilte hun werkgever officieel aangeklaagd. Filiep De Ketelaere van het arbeidsauditoraat ziet een ‘Plopsa-effect’: “Sommigen vernoemen in hun klacht expliciet het pretpark en zeggen dat ze iets gelijkaardigs meemaken op hun werk.”