Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Jongeren en werkgevers vinden dat onderwijs onvoldoende voorbereidt op arbeidsmarkt

Bijna de helft van de leerlingen in het secundair onderwijs en drie op de vier werkgevers zijn van mening dat het onderwijs jongeren onvoldoende voorbereidt op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de resultaten van een bevraging van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) in samenwerking met verzekeraar AG. 

 1. GROTE PEILING. 2 op 3 vrezen dat ze geen deftig pensioen krijgen
  PREMIUM

  GROTE PEILING. 2 op 3 vrezen dat ze geen deftig pensioen krijgen

  Twee derde van de Belgen denkt in de toekomst niet over een deftig pensioen te kunnen beschikken. Nadat experten de betaalbaarheid van de hervormingsplannen van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) al grotendeels afschoten, geloven we er zelf duidelijk ook niet meer in. En blijven werken tot ons 67ste? Onze eigen grens trekken we gemiddeld zes jaar eerder, op net geen 61 jaar. Dat blijkt uit De Grote Peiling van 'Het Laatste Nieuws', 'VTM nieuws', RTL en 'Le Soir'.
 2. INTERVIEW. Econoom Peter De Keyzer: “We hebben alles in handen om een topland te zijn in Europa, maar in realiteit zakken we in alle rankings”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Econoom Peter De Keyzer: “We hebben alles in handen om een topland te zijn in Europa, maar in realiteit zakken we in alle rankings”

  Vijf minuten ambitie. Dat vraagt econoom Peter De Keyzer voor ons land in zijn nieuw en gelijknamig boek, waarin hij een somber beeld ophangt van België. “Iedereen is bevoegd, niemand is verantwoordelijk. We leven in een gestold land.” Toch blijft hij optimistisch. Al moet er dringend een toekomstplan komen. “Ik wil echt iets veranderen in dit land. Daarom ga ik niet in de politiek.”