“Jobhoppen is een negatieve term, maar ik wil er een geuzennaam van maken, want het is helemaal oké om van job te veranderen”, vertelt Maud Vanwalleghem (31).
Volledig scherm
PREMIUM
“Jobhoppen is een negatieve term, maar ik wil er een geuzennaam van maken, want het is helemaal oké om van job te veranderen”, vertelt Maud Vanwalleghem (31). © jcomp

‘JobHop’ laat werknemers proeven van andere job: “Je trouwt toch ook niet met iemand met wie je nooit op date ging?”

Van job veranderen is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar om het toch iets makkelijker te doen, is er nu ‘JobHop’, een platform dat werknemers de kans geeft om elders te proeven van een andere baan. “Een nieuwe job uitproberen is zoveel interessanter dan er alleen maar over te babbelen.”

3 reacties

 • Catherine Mistiaen

  2 jaar geleden
  Vaste contracten (onbepaalde duur) beknotten de vrijheid van zowel WN als WG. Met contracten van bepaalde duur, die verlengbaar zijn, is er perspectief in de tijd, voor elke partij. Als de 'vervaldatum' van het arbeidscontract nadert, kunnen zowel WN en WG in sereniteit beslissen om al dan niet verder te gaan. Wees gerust: als iedereen tevreden is, zal men het contract verlengen. In het andere geval, heeft de WN de vrijheid om te jobhoppen en de WG de vrijheid om iemand anders aan te werven.
 • nancy de hertogh

  2 jaar geleden
  Ik bén betrouwbaar én loyaal én hardwerkend als jobhopper. Ik wens zoveel mogelijk ervaringen op te doen, mijn talenten in te zetten, heel veel mensen te ontmoeten, diversiteit aan den lijve te ondervinden, levenservaring mee te nemen in allerlei sectoren, internationaal, op alle niveaus, als arbeider, bediende, meewerkend op de werkvloer, als leidinggevende. Hoe rijk is mijn leven ? Hoe rijk ben ik ! Laat werkgevers eens out of the box denken... Ik ben supergelukkig met mijn jobhoppen ! 
 • Hubert Vanmechelen

  2 jaar geleden
  Als werkgever telt ook betrouwbaarheid ! Je mag nog de beste zijn voor de job maar als je al meerdere keren veranderd bent zal de job ook wel eens aan je neus kunnen voorbij gaan. Loyaliteit,  remember !