Shutterstock / Foto Stijn Baert: Gregory Van Gansen / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / Foto Stijn Baert: Gregory Van Gansen / Photo News

Hoeveel opzeg is jouw baas je verschuldigd als hij je morgen laat gaan?

De tweede coronagolf zorgt voor nog meer werkonzekerheid dan de eerste. “Nu komen ook banen in het gedrang van mensen die anders weinig vrees moesten hebben”, aldus onze werkexpert Stijn Baert. Wat als ook jij jouw job dreigt te verliezen? Hoeveel opzeg krijg je? En wat zijn de voor- én nadelen van zo’n opzegtermijn? Baert ziet alvast liever de proefperiode terugkeren. “Een werkgever en een werknemer die uit elkaar gaan na een proefperiode is psychosociaal veel minder schadelijk dan na een opzegtermijn.”

1 reactie

 • wim rooyakkers

  2 jaar geleden
  Als twee partijen uit elkaar willen,dan zo snel mogelijk,want dan is de goesting toch weg .
 1. Overstap naar onderwijs wordt steeds aantrekkelijker: “Zowel leerkracht kleuter, lager als secundair onderwijs zijn knelpuntberoepen”
  PREMIUM

  Overstap naar onderwijs wordt steeds aantrekke­lij­ker: “Zowel leerkracht kleuter, lager als secundair onderwijs zijn knelpuntbe­roe­pen”

  Ben jij de afgelopen maanden je job verloren door de coronacrisis? Misschien is dit wel het moment om een carrièreswitch naar het onderwijs te overwegen. Steeds meer mensen kiezen voor die overstap, blijkt uit nieuwe cijfers van de Vlaamse Hogescholenraad VLHORA. Ook Merijn Casteleyn (42) ruilde de VTM-sportdienst voor het klaslokaal. “Ik was voortdurend weg en miste alle belangrijke momenten van mijn kinderen, nu pas kan ik volop van hen genieten.” Maar hoe pak je de switch het best aan? En aan wat mag je je verwachten qua loon, pensioen en andere voordelen?
 2. Moeten we meer rekening houden met onze zilveren generatie? “50-plussers zijn goed voor kwart van onze economie”
  PREMIUM

  Moeten we meer rekening houden met onze zilveren generatie? “50-plus­sers zijn goed voor kwart van onze economie”

  We zien vergrijzing vaak als een zware kost voor de samenleving door de oplopende pensioen- en gezondheidsfactuur. Maar volgens onze geldexperte Véronique Goossens zijn ze net een erg belangrijke economische speler. “De zilveren economie is in België maar liefst 109 miljard euro waard en ze zal alleen nog maar aan belang winnen de komende jaren.” En dat is volgens Goossens iets waar we beter nu al rekening mee houden.
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.