Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Hoe dichter bij huis je werkt, hoe gelukkiger je bent

Als we alle uren optellen die Vlamingen per jaar spenderen aan woon-werkverkeer, is de uitkomst 40.000 jaar. Dat cijfer mag drastisch zakken, want uit een onderzoek van iVox in opdracht van de vacaturesite RegioJobs blijkt dat wie dicht bij huis werkt, gelukkiger is dan werknemers die elke dag uren moeten pendelen.

 1. Helft van werknemers niet tevreden met huidige loon: vijf factoren die je salaris opkrikken
  Jobat

  Helft van werknemers niet tevreden met huidige loon: vijf factoren die je salaris opkrikken

  De helft van de werknemers beschouwt het salaris als doorslaggevende factor om voor een bedrijf te kiezen, dat blijkt uit een recent onderzoek in opdracht van hr-dienstverlener Tempo-Team. Pas daarna volgen de jobinhoud (42%) en een goede werk-privébalans (36%). Maar ruim de helft van de Belgen geeft ook aan zijn of haar inkomen niet rechtvaardig te vinden. Vooral vrouwen (69%) en arbeiders vinden dat hun loon niet in verhouding staat tot hun prestaties. Wil je graag een optimaal salaris bemachtigen? Jobat.be gaat na waar je het meest verdient en hoe je je inkomen kan opkrikken.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Loopband of hometrainer kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie
  HLN Shop

  Loopband of hometrai­ner kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie

  Zin om te sporten, maar schrikt het koude, vaak natte herfstweer je af? Zie je een abonnement voor de fitness ook niet meteen zitten? Dan is de aankoop van een fitnesstoestel voor thuis mogelijk iets voor je. Een hele thuisfitness installeren is financieel en praktisch vaak niet doenbaar. Wil je je daarom beperken tot één toestel, maar weet je niet precies het welke? HLN Shop zet de voor- en nadelen van de twee populairste toestellen, de hometrainer en de loopband, op een rij.