Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Heeft u een zwaar beroep? Dit zijn de criteria

vacature.comWie een zwaar beroep uitoefent, moet vroeger met pensioen kunnen gaan of andere compensaties krijgen. Na lang overleg hebben de sociale partners vier criteria geformuleerd die zware beroepen onderscheiden.

92 reacties

  • Yvan de Smet

    5 jaar geleden
    Gehandicaptenzorg in de nacht is zwaarder dan overdag! Hmm slapen die niet in de nacht, en overdag geen werk ermee? Omgekeerd zeker!
  • bart samyn

    5 jaar geleden
    tjonge Raf Peeters, wat u hier zegt, is wel waar. Maar dan moet je ook zwijgen als je in de privé sector werkt en jaloers zijt van de ambtenaren met hun voordelen. Men weet dat ook op voorhand dus word dan ambtenaar niemand houd je dan ook tegen. Dan kan je ook genieten van de voordelen. Wat een verziekte maatschappij zeg.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Weet men niet als je een beroep in zorg en verpleging kiest dat je vroegen ,laat, nachten en weekends moet werken hebt,denk het wel nietwaar ,zeuren achteraf is niet gepast gewoon,dan had men een ander job moeten kiezen,net zoals je op een boorplatform werkt en 8 weken thuis weg bent en zeer zwaar werk is,zint je dat niet ,begin er niet aan.
  • Katrien Verhoeven

    5 jaar geleden
    Ik spreek uit ervaring en voor mezelf. Ik ben verpleegkundige en durf echt wel zeggen dat we een zwaar beroep hebben. Vroeges, lates, nachten... neem daar het heffen en sleuren van zware patienten bij en de geestelijke druk om geen menselijke fouten te maken! Ik ben echt blij dat we tot de zware beroepen behoren voortaan. Ik hou dat niet vol tot mijn 67 jaar ook al doe ik het met volle goesting en enthousiasme!!
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Iemand met een zwaar beroep wordt beter betaald denken sommigen. Wat zou een arbeider aan de band in ploegen betaald worden? Bij ons is dat tussen 13 en 14 euro per uur. Als men dat al goed betaald vindt. En de mantra zoek dan iets anders, iemand zal dat zwaar, ongezond en slecht betaald werk toch moeten doen. Als het eigen volk het niet wil, dan laten ze er wel uit het buitenland komen.