Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Geen werkervaring? Recruiters verklappen hoe je hen kan overtuigen

vacature.com‘We hebben gekozen voor een kandidaat met meer ervaring’. Dat is ongetwijfeld het meest frustrerende antwoord dat je als schoolverlater kan krijgen na je sollicitatie. Want hoe kan je in hemelsnaam ervaring opdoen als je nooit wordt aangenomen?! Drie recruiters verklappen hoe je hen kan overtuigen.

6 reacties

 • Jan hertogs

  5 jaar geleden
  Rectuiters 99%....een triest verhaal...die moeten gewoon iemand verkopen. Makkelijk geld verdienen!
 • Johny vanderlinden

  5 jaar geleden
  Wanneer zijn de recruiters bekwaam, aan welke eisen moeten zijn voldoen, vele zijn juist goed bekwaam om daar te zitten wiebelen achter hun bureau en een mooi lachje op hun gezicht te toveren lukt al niet, laat staan bekwaam om personeel te zoeken.
 • Lia Schuijt

  5 jaar geleden
  Ervaring telt niet boven de 50. Wanneer gaat daar wat aan gedaan worden? Ervaring en papieren genoeg maar ze gaan voor een jongere
 • Johnny L Verhoeven

  5 jaar geleden
  stel als beginner geen hoge looneisen.
 • David Lievens

  5 jaar geleden
  Of smijt er nog wat clichés tegenaan. Bij jongeren komt het vooral neer op motivatie. Willen ze leren, willen ze werken. En dat zien ze ook aan hun verleden: deden ze vakantiejobs, hebben ze extra opleidingen gevolgd... Zo'n jongeren zullen sneller aangeworven worden dan een jongere die als hobby 'playstation spelen' meegeeft.