Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Gedraagt de Vlaamse rekruteerder zich wel correct?

vacature.comSollicitanten worden tot in den treure bestookt met goedbedoelde raad die ze niet in de wind mogen slaan als ze echt kans willen maken op een job. Advies naar werkgevers toe hoor je dan weer zelden. Gedraagt die zich wel correct tijdens aanwervingsprocedures? Wat vinden de sollicitanten daar zelf van? 

16 reacties

 • Freddy De Vos

  5 jaar geleden
  Eigenlijk zou zo'n recruteringsgroep niet mogen bestaan! Een baas die jaren zelf de job heeft gedaan, weet beter dan wie dan ook wat er verwacht wordt!
 • Freddy De Vos

  5 jaar geleden
  Zo'n gesprek is zever. Een echte werknemer leer je pas kennen, als hij een paar dagen of weken voor je werkt. Zo'n gesprek kan niet bepalen of jij wel of niet geschikt bent voor een bepaalde job. Sommige mensen die totaal niet het profiel hebben voor een bepaalde job, geraken toch door de selecties en andersom ook. Mensen die gemaakt zijn om de job te doen geraken niet door de selecties. Anderzijds komt er ook veel vriendjespolitiek aan de pas!
 • mich lee

  5 jaar geleden
  Nooit problemen gehad met sollicitaties. In vele gevallen gaan deze goed, maar haak ik af, of is er een aanneembaar 'bezwaar'. Als je weet hoe je moet solliciteren, dan lukt het, die tips leg ik meestal naast me neer. Weet wat je zelf waard bent, als je het bedrijf kent waarvoor je solliciteert, zoek er dan wat over op,...en nee ik ben geen jobhopper. Werkte13 jaar in de vorige firma en heb zelf een andere job gezocht. Paar gesprekken en klaar
 • Davy Ringoet

  5 jaar geleden
  Wat mij het meeste stoort is dat wanneer je als werkzoekende solliciteert bij een bedrijf, de meeste bedrijven NIET of HEEL LAAT antwoorden.... Ook al is het antwoord negatief, toch vind ik dat de bedrijven zouden mogen een antwoord / feedback geven.
 • John Nelis

  5 jaar geleden
  Recruiters, en vaak ook HR van het bedrijf zelf, hebben geen voeling met de business zelf. Het enige dat ze kunnen doen is een eerste selectie maken, maar het is toch de rechtstreekse baas die moet recruteren. Het stoort me ook dat "je al tevreden mag zijn dat je een aanbieding krijgt". Veel bedrijven onderhandelen zelfs niet meer over het loon. Het is hun aanbod of niets.