Meisjes leggen meer de nadruk op het (vooruit)helpen van mens en planeet en het waarom.
Volledig scherm
Meisjes leggen meer de nadruk op het (vooruit)helpen van mens en planeet en het waarom. © Shutterstock

Françoise Chombar, STEMinist: "Meisjes even geschikt voor wetenschap en techniek als jongens”

vacature.comIs techniek een mannenzaak en krijgen vrouwen er massaal de kriebels van? Het is een mythe die voor eens en altijd de wereld uit mag. Vlaanderen wil meer meisjes en vrouwen in technisch-wetenschappelijke opleidingen en beroepen. Want een genderevenwicht biedt alleen maar voordelen, zelfs op wereldvlak.

18 reacties

 • Jos Denis

  4 jaar geleden
  Wie beweert dan het tegendeel?
 • Eida Lam

  4 jaar geleden
  Weet je wat pas anti-feministisch is? Doen alsof vrouwelijkheid een schande is die moet overkomen worden door middel van competitie; ironisch genoeg vooral een mannelijke eigenschap. Maar om vandaag een feminist te zijn moet je vrouwen mannelijker maken? Of zie ik het verkeerd?
 • Johnny L Verhoeven

  4 jaar geleden
  De evolutie heeft gezorgd dat vrouwen instinctief zorgzamer zijn en mannen eerder gericht zijn op verwerven van middelen (Jacht). Eenieder moet studeren volgens tallent en gevoel en niet proberen iemand anders te immiteren.
 • Charlotte De greef

  4 jaar geleden
  Mannen en vrouwen zijn verschillend, of je dat nu leuk vindt of niet. Doorgaans zijn vrouwen taalvaardiger en hebben mannen een beter ruimtelijk en wiskundig inzicht. Ik ben zelf een vrouw, maar heb een hekel aan het idee dat ik enkel zou worden aangenomen omdát ik een vrouw ben. Positieve discriminatie is ook discriminatie!!!!
 • Georget PAPPENS GEORGET

  4 jaar geleden
  Iets wat ik wil zeggen... Architecten komen in aanraking met de meeste technieken. Wel ik zie geen verschil tussen mannen en vrouwen in dit beroep. Ik heb er professioneel honderden gekend.