Unsplash
Volledig scherm
© Unsplash

Dit gebeurt er met jouw loon als je deeltijds gaat werken

vacature.comMantelzorg, een bijberoep of gewoon wat meer tijd voor jezelf: er zijn genoeg redenen om te kiezen voor deeltijds werken. Dat je minder verdient, is uiteraard ook een van de gevolgen. Maar wat gebeurt er precies met je loon als je van voltijds naar deeltijds werk gaat? Wij tonen het aan met 4 fictieve voorbeelden*.

8 reacties

 • Emi Hergersberg

  3 jaar geleden
  Veel scholen houden er geen rekening mee als je deeltijds werkt. Vergaderingen, vervanging, werkgroepen enz... je bent ertoe verplicht, ook al werk je die dag in principe niet. Men dan dus beter NIET deeltijds werken omdat je haast eenveel onderweg bent voor minder loon.
 • Marco Maerten

  3 jaar geleden
  Ik consumeer basic,zoals men deed in de jaren '50...ik weet nu al dat ik in 2035 met een pensioen (index ingecalculeerd) van 600 euro makkelijk zal toekomen,want wie zuinig leeft tijdens loopbaan,ook al dat halftijds,kan veel opsparen,dus meer vrijheid,lees vrije tijd=leefkwaliteit en onafhankelijk van loon-en schuldslavensysteem.
 • Dominique Hermys

  3 jaar geleden
  Mijn ex-collega's in het rusthuis die benoemd zijn verliezen niets van hun loon als ze minder werken en als ze ziek zijn wordt hun wedde verder betaald.
 • Karine Roeland

  3 jaar geleden
  Betty, sorry, maar ambtenaren verdienen in verhouding tot wat ze werken noemen, meer dan genoeg. Ze hebben ook nog veel vakantiedagen die ze vrij kunnen opnemen. Mensen in de privé zijn soms verplicht om verlof te nemen wanneer het bedrijf sluit. En wat met het pensioen als ambtenaar? Dit is hoger dan een privépensioen.
 • Betty Vanaudenhove

  3 jaar geleden
  Ik wou dat ik als halftijdse ambtenaar ook zoveel verdiende