Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Deze diploma's heb je nodig als ingenieur om snel werk te vinden

vacature.comIngenieurs hebben twee zaken gemeen: ze lossen complexe problemen op, en ze verdienen goed. Maar omdat geen twee problemen dezelfde zijn en elke sector te kampen heeft met haar eigen uitdagingen, bestaan er verschillende soorten ingenieurs. Een overzicht van de meest gewilde ingenieursprofielen.

13 reacties

 • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

  5 jaar geleden
  Begin gewoon ne keer met de leerplicht terug te brengen naar 16 jaar en promoot het beroepsonderwijs. Hoger onderwijs enkel na een examen ( a la auto rijexamen) en pensioen volgens aantal gewerkte jaren. Werkelloosheidsuitkering enkel volgens gewerkte jaren. moest ik herbeginnen ik zou op 16 gaan werken.
 • Jos Indigne

  5 jaar geleden
  Eens kijken op mypension ....en zowel t netto als bruto bekijken op teinde van u loopbaan heb je meer bruto maar minder netto ( ik bekijk het niet ) want weet toch niet hoe dat werkt
 • Johnny L Verhoeven

  5 jaar geleden
  Als ik nog kon herbeginnen had ik niet verder gestudeerd. Ik was al lang op pensioen geweest en had meerl pensioen gehad als wat ik binnen 5 jaar mag hopen te krijgen.Nu kom ik door mijn studiejaren niet aan de volle 45 jaar.
 • frans vanaerschot

  5 jaar geleden
  vergeet niet hoe langer je studeert veel minder pensioen later
 • Jan Maarten

  5 jaar geleden
  Het is én een diploma én werkervaring die telt. Zonder diploma ken je de theorie niet en duurt het jaren voor je die vast hebt. Zonder ervaring trap je eerst in de verschillende valkuilen vooraleer je resultaten boekt. Iemand die anders zegt heeft ofwel geen diplomla ofwel geen ervaring.