vacature.com
Volledig scherm
vacature.com © freepik

Deze buzzwoorden gebruik je beter niet op je cv

SolliciterenHeb je de job van je dromen gespot? De kans is groot dat er nog tientallen, misschien zelfs honderden concurrenten azen op dezelfde functie. Het is dus belangrijk dat je cv opvalt tussen de rest. Met onderstaande tips trek je gegarandeerd de aandacht.

2 reacties

 • Yvan Lindekens

  2 jaar geleden
  En wanneer eens een artikel over de buzzwoorden die je beter niet gebruikt in personeelsadvertenties?
 • Yvan Lindekens

  2 jaar geleden
  Als al die recruiters een deftige dtabase zouden bijhouden van de langsgekomen sollicitanten, zou dat op termijn een heuse goudmijn zijn. Maar dat gebeurt niet, omdat ze toch per sollicitatie betaald worden. Dat heeft dan weer te maken met het feit dat het hier om -fiscaal aftrekbare- consultancy gaat en dus heeft geen enkele partij er belang bij. Behalve de sollicitant en de samenleving, maar daar liggen die graaiers niet wakker van.
 1. Hoe komt het dat iemand zonder diploma gemiddeld minder vakantiedagen krijgt dan iemand mét hoger diploma?
  Jobat

  Hoe komt het dat iemand zonder diploma gemiddeld minder vakantieda­gen krijgt dan iemand mét hoger diploma?

  De werkende Belg kan rekenen op gemiddeld 27 vakantiedagen per jaar, een aantal dat aardig schommelt naargelang je diploma, statuut én de sector waarin je werkt. Dat blijkt uit de cijfers van het meest recente Salariskompas van Jobat. Hoofdredacteur William Visterin van Jobat.be geeft mee in welke sector je het best aan de slag gaat om vaker met verlof te kunnen, en waar je op dit vlak minder verwachtingen hoeft te koesteren.
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 1. 9 op de 10 willen niet tot 67ste werken: zo kan je vroeger met pensioen
  Jobat

  9 op de 10 willen niet tot 67ste werken: zo kan je vroeger met pensioen

  Om de pensioenen betaalbaar te houden, zullen we langer moeten werken. De overheid kondigde aan de wettelijk pensioenleeftijd in 2025 op te trekken naar 66 jaar. In 2030 komt daar nog een jaartje bij en zullen we pas op ons 67ste met pensioen kunnen. Voor ruim 9 op de 10 werknemers is dit slecht nieuws: een ondervraging van HR-dienstverlener Securex bracht aan het licht dat 91,5 procent het niet ziet zitten om tot hun 67ste actief te blijven. Wat kun je doen als je je fysiek of mentaal niet in staat voelt om tot die leeftijd te werken? Jobat.be schetst de mogelijkheden.

Geld