- Véhicules de société / avantages en nature
- Bedrijfswagen
18/2/2015
pict. by Didier Lebrun  © Photo News
Volledig scherm
- Véhicules de société / avantages en nature - Bedrijfswagen 18/2/2015 pict. by Didier Lebrun © Photo News © photo_news

9 op de 10 werknemers willen bedrijfswagen niet opgeven

vacature.comHoe krijgen we werknemers uit hun wagen? Alleszins niet met de cash for car-regeling die de regering vorig jaar uitdokterde. Maar ook van het mobiliteitsbudget dat vandaag op tafel ligt, mogen we niet meteen mirakels verwachten, zo leert een rondvraag van SD Worx en vacature.com bij 2.000 werknemers en 500 werkgevers. Want wat blijkt? 9 op de 10 werknemers in België willen bedrijfswagen niet opgeven wanneer er een mobiliteitsbudget komt.

200 reacties

 • marcus bastiaensens

  5 jaar geleden
  Beslissing genomen door politiekers na verscheidene studies. Probleem is dat politiekers studies niet begrijpen.
 • ETIENNE BOECKX

  5 jaar geleden
  Wat had je dan gedacht ! Toen ik begon te werken in 1969 hadden enkel de directeurs een bedrijfswagen nu zoveel jaar later zit die in het verloningspaket ! Maar zij die denken dat ze slim zijn zullen wanneer ze in pensioen gaan dan wel zien wat dat doet aan hun pensioenberekening !
 • Alain Hermans

  5 jaar geleden
  Stop met jaloers te zijn op bedrijgswagens. Het is een deel van het loon en daarmee uit. Wij werken ervoor want als jullie 8 achy uur gewerkt hebben gaan wij nog door.
 • Julien Letschert

  5 jaar geleden
  Aan alle zeveraars hier...een bedrijfswagen is geen loonwagen. Bedrijfswagens zijn wagens die vertegenwoordigers gebruiken, mensen die voor hun bedrijf naar klanten moeten, enz. Loonwagens vervangen een deel loon. Ik heb geen loonwagen en hoef er ook geen....want een loonwagen kost mij bij ziekte veel geld...lagere uitkering en later een lager pensioen...dus aan al diegene met een loonwagen...nu de grote jan uithangen en in slechtere tijden of later staan bleiten!
 • Thomas Everaert

  5 jaar geleden
  Wie enkel woon werk verkeer doet, hoeft naar mijn mening geen bedrijfswagen. Laat ze die zelf aankopen en opdraaien voor alle kosten en er zullen veel minder wagens op de baan zijn waar enkel 1 persoon in zit.
 1. “Vergaderen is vaak bezigheidstherapie voor wie niet echt wil werken”: onze werkexpert geeft 3 tips om beter om te gaan met ‘vergaderterreur’
  PREMIUM

  “Vergaderen is vaak bezigheids­the­ra­pie voor wie niet echt wil werken”: onze werkexpert geeft 3 tips om beter om te gaan met ‘vergader­ter­reur’

  Brainstormen. Lekker pingpongen. Overleggen bij een kopje koffie… Sommigen lijken echt energie te krijgen van vergaderen. Dat geldt niet voor onze werkexpert Stijn Baert. Hij trekt er bleek bij weg. “Als alles al 100 keer gezegd is, voelen sommigen de noodzaak er nog een 101ste keer aan toe te voegen. Prima, als ze daar blij van worden, maar moet dat echt?” Stijn geeft advies om minder gebukt te gaan onder de vele vergaderingen op je werk.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Pesten op het werk is groter probleem bij ons dan in andere landen. “Opvallend is dat vrouwen vooral vrouwelijke collega’s pesten”
  PREMIUM

  Pesten op het werk is groter probleem bij ons dan in andere landen. “Opvallend is dat vrouwen vooral vrouwelij­ke collega’s pesten”

  Uit onderzoek blijkt dat zo’n 7 procent van de Belgische werknemers het laatste jaar tijdens een langere periode herhaaldelijk werden gepest, met de bedoeling om hen te kwetsen. Daarmee doet ons land het slechter dan het Europese gemiddelde. Onze werkexpert Stijn Baert geeft bij de start van de Week Tegen Pesten duiding bij dit te hoge cijfer. “Vroeger had pesten vaak te maken met het uitbuiten van een machtssituatie, maar we zien nu dat bazen vaker zélf het slachtoffer zijn.”
 1. Deze sectoren betalen gemiddeld de hoogste lonen
  Jobat

  Deze sectoren betalen gemiddeld de hoogste lonen

  De berekening van jouw loon steunt op verschillende factoren. Heb je een diploma hoger onderwijs? Heb je een leidinggevende functie? Voer je de kernactiviteit van het bedrijf uit of ben je ondersteunend personeel? Zelfs je geslacht speelt nog altijd een rol. Wat minder opvalt, is de invloed van je sector op je loon. In bepaalde sectoren krijg je sowieso meer op het einde van de maand, ongeacht je functie binnen het bedrijf. Jobat.be toont je waar je het mooiste salaris ontvangt.
 2. Mag je baas je verlof zomaar weigeren? En moet jij meer werken om de taken van afwezige collega’s op te vangen?
  Jobat

  Mag je baas je verlof zomaar weigeren? En moet jij meer werken om de taken van afwezige collega’s op te vangen?

  Herkenbaar voor velen: de vakantie staat voor de deur, maar je hebt nog geen oplossing voor je schoolgaande kinderen en wil daarom extra verlof opnemen. Mag je baas dat zomaar weigeren? En wat als de ouders op je werk verlof opnemen, maar jij - als niet-ouder - niet? Moet jij dan dubbel zoveel werken? Jobat.be gidst je hieronder doorheen de spelregels, om eventuele problemen met je werkgever aan te kaarten.